Επικαιρότητα:

Δημήτρης Παπανικολάου: Πώς βιώνει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Η αποκάλυψη για την υγεία του και το κλάμα του Γκάλη

18 Σεπ. 2021 - 11:20 | Συμβαίνει γύρω μας
Δημήτρης Παπανικολάου: Πώς βιώνει το σύνδρομο Άσπεργκερ. Η αποκάλυψη για την υγεία του και το κλάμα του Γκάλη

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να αποκαλύψει ότι έχει σύνδρομο Άσπεργκερ μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι, ο παλαίμαχος καλοαθοσφαιριστής, Δημήτρης Παπανικολάου.
Όπως ανέφερε, ανακάλυψε ότι πάσχει από το συγκεκριμένο σύνδρομο το οποίο βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, μιλώντας με ψυχαναλυτή.
«Και όταν του είπα τις συμπεριφορές και τις ιδιαιτερότητες μου είπε ότι έχω στοιχεία Άσπεργκερ. Και μετά το αποδέχθηκα».

Ο Δημήτρης Παπανικολάου περιέγραψε πώς βιώνει το εν λόγω σύνδρομο.

«Έχει βάσανο σε μένα το φάσμα του αυτισμού. Σκέφτομαι 24 ώρες το 24ωρο. Ακόμα και όταν κοιμάμαι μπορεί να σκέφτομαι. Δεν μπορώ να χαλαρώσω. Αυτό θέλω να το δουλέψω» σημείωσε, ενώ όπως είπε, το ανακοίνωσε γιατί έμαθε για το φάσμα του αυτισμού.

«Η σύζυγός μου, η Έλια, πήγε να με προστατέψει μια μέρα πριν το ανακοινώσω δημόσια. Μου εξήγησε ότι μετά δεν υπάρχει επιστροφή» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει λόγος να ντρέπεται όποιος έχει Άσπεργκερ».

Τέλος, ο Δημήτρης Παπανικολάου, αναφέρθηκε στο κλάμα του Νίκου Γκάλη, όταν του μίλησε από κοντά για την ιστορία του.

«Που να ζούσε και ο πατέρας μου, να του πω ότι έκανα τον Γκάλη να κλάψει. Που όταν έπαιζε ο Γκάλης, ο πατέρας μου με σήκωνε να κάνω το τηλεκοντρόλ για να τον δούμε».

«Ήταν απελευθέρωση για μένα και τον Δημήτρη»

«Τα τελευταία χρόνια είχα αυτή την υποψία ότι ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Έκανα ψυχανάλυση τρία χρόνια. Κάποια στιγμή ο γιατρός γνώρισε και τον Δημήτρη. Και κάποια στιγμή μου είπε ότι μπορεί ο Δημήτρης να είναι στο φάσμα» δήλωσε από την πλευρά της η Έλια Παπαηλίου, σύζυγος του Δημήτρη Παπανικολόυ.

«Στην καθημερινότητα ο Δημήτρης χρειάζεται αρκετό χρόνο με τον εαυτό του. Δεν είναι πολύ κοινωνικός» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι ένιωσε απελευθέρωση και για εκείνη και για τον σύζυγό της, μετά την γνωστοποίηση του ζητήματος.