Πηγή Δεβετζή: Μιλήστε! Κάθε δημόσια καταγγελία αποτελεί μια νίκη

25 Σεπ. 2021 - 07:05 | Συμβαίνει γύρω μας
Πηγή Δεβετζή: Μιλήστε! Κάθε δημόσια καταγγελία αποτελεί μια νίκη

Η Ελληνίδα αθλήτρια Πηγή Δεβετζή  του άλματος εις τριπλούν και του άλματος εις μήκους με πολλές ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διακρίσεις, μετά από την πρόσφατη αποκάλυψή της ότι έπεσε θύμα σ3ξουαλικής παρενόχλησης, προτρέπει όλες τις γυναίκες να μην φοβούνται και να μιλούν. 

«Μιλήστε! Κάθε δημόσια καταγγελία αποτελεί μια νίκη»

«Μοιράστηκα την εμπειρία μου, μετά από πολλά χρόνια, γιατί θεωρώ ότι οι γυναίκες δεν πρέπει πια να κρυβόμαστε. Με αυτή τη μαρτυρία, όχι μόνο τη δική μου, αλλά όλων των γυναικών που έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση με εμένα, βοηθούμε στο να δημιουργηθεί μια ελληνική κοινωνία, όπου οι γυναίκες στο μέλλον θα μπορούν να ακουστούν, θα μπορούν να έχουν φωνή και αυτή η φωνή τους να είναι δυνατή όσον αφορά σε μαρτυρίες σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης. Είμαστε δυνατές, είμαστε ενωμένες, στεκόμαστε η μία δίπλα στην άλλη…Μιλήστε! Κάθε δημόσια καταγγελία αποτελεί μια νίκη. Κι εμείς είμαστε νικήτριες!».

Η καταγγελία- σοκ 

Σοκ προκάλεσε η Ελληνίδα αθλήτρια με τα λεγόμενά της όταν βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή του Alpha «Super Κατερίνα» με την Κατερίνα Καινούργιου την περασμένη Πέμπτη, με αφορμή την συμμετοχή της στο σόου χορού «Just the 2 of us» το οποίο και κάνει πρεμιέρα σήμερα στις 20.00 στον Alpha.

Η πρώην αθλήτρια αποκάλυψε πως όταν σε νεαρή ηλικία είχε έρθει από την Αλεξανδρούπολη στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει το όνειρό της στον χώρο του αθλητισμού, έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από αθλητικό παράγοντα της χώρας.

«Είχα κι εγώ παρόμοια εμπειρία από παράγοντα του αθλητισμού -δεν θα πω από ποιον χώρο- όταν είχα κατέβει στην Αθήνα ένα κορίτσι από την επαρχία, που μεγάλωσα με αρχές και πατέρα δάσκαλο καταλαβαίνεις ότι ποτέ δεν είχα την πονηράδα ότι μπορεί να με πλησιάσει άνθρωπος για να με εκμεταλλευτεί. Το μόνο που ήθελα να κάνω, ήταν πρωταθλητισμό. Γνώρισα έναν άνθρωπο από τον χώρο του αθλητισμού που μου έταξε λαγούς με πετραχήλια. Ήμουν ενήλικη αλλά δεν είχα ακόμα εμπειρίες, ήμουν κορίτσι, όχι γυναίκα… Τον έβλεπα σαν πατέρα μου, μου έταξε σπίτι και δεν πίστευα ότι θα με εκμεταλλευτεί.»

Εμφανώς ταραγμένη συνέχισε την περιγραφή της στην Κατερίνα Καινούργιου. «Με είχε καλέσει μια ημέρα στο γραφείο του για να μιλήσουμε για θέματα αθλητισμού και κάποια στιγμή με στρίμωξε, πήγε να με ακουμπήσει, κατέβασε το παντελόνι του και με έριξε στον καναπέ… Δόξα τω Θεώ εκείνη τη στιγμή, με βοήθησε ο Θεός, χτύπησε το τηλέφωνο. Πώς βλέπεις τις ταινίες που βλέπεις κάποιον που θέλει να ασελγήσει επάνω σου και σου κόβεται η φωνή. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι να κάνω, πάγωσα… Χτύπησε το δικό του τηλέφωνο και ήταν κάποιος απ’ έξω, ευτυχώς, κι έτσι προσπάθησα να ξεφύγω». 

Η Πηγή Δεβετζή εξήγησε γιατί τότε δεν είχε προχωρήσει σε καταγγελία «αυτός ο άνθρωπος ήταν μεγαλύτερος, παντρεμένος με παιδιά και ο λόγος που δεν το είπα γιατί έχει παραγραφεί μετά από τόσα χρόνια, ήταν γιατί σεβάστηκα τα παιδιά του και τίποτα άλλο. Γιατί τον άνθρωπο αυτόν τον συναντούσα στη συνέχεια. Εγώ τον έβλεπα και ήθελα εκείνη την στιγμή να τον πνίξω».

Παράλληλα, αποκάλυψε γιατί μίλησε τώρα. «Εδώ και δύο χρόνια αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου και αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή».