Επικαιρότητα:

Γιάννης Μπουτάρης: Η εξομολόγηση του για τον αλκοολισμό – Θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι

17 Οκτ. 2021 - 14:17 | Συμβαίνει γύρω μας
Γιάννης Μπουτάρης: Η εξομολόγηση του για τον αλκοολισμό – Θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι

Εγώ είμαι αλκοολικός, παρόλο που πολλοί μου λένε ότι δεν είσαι, αφού δεν πίνεις. Οχι. Ολοι οι αλκοολικοί λέμε πάντα ότι εγώ είμαι αλκοολικός. Να μην πιώ σήμερα, τι θα γίνει αύριο, δεν ξέρω…

Εξομολογήθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξης ο Γιάννης Μπουτάρης, αναφερόμενος το σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετώπισε. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: Θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε στο Open, μεταξύ άλλων, για τη γυναίκα της ζωής του, την οικογένειά του, αλλά και τον λόγο που φορά σκουλαρίκι. Ο ίδιος περιέγραψε ακόμη τον εαυτό του ως δραστήριο, αφοσιωμένο σε αυτό που τον ενδιαφέρει και η αισθητική που τον χαρακτηρίζει. «Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς ωραία πράγματα γύρω μου», είπε ο πρώην δήμαρχος.
 
Στη συνέχεια τόνισε: «Ένα πράγμα που θα μπορούσε να με χαρακτηρίσει, είναι η σχέση μου με το κρασί. Ακόμα κι όταν πεθάνω, θα πεθάνω με ένα μπουκάλι κρασί στο χέρι».

«Εγώ γνώρισα τη γυναίκα μου το 1954. Ημασταν πρώτη Γυμνασίου. Από τότε άρχισε μια πολιορκία και το 1958 τα φτιάξαμε. Μετά από πολλά, παντρευτήκαμε το 1964 και κάναμε τρία παιδιά. Το 1981 χωρίσαμε. Τέλη του '88, αρχές του '89, εγώ ήμουν μέχρι τα αυτιά στο αλκοόλ. Η γυναίκα μου συζούσε με έναν άλλο και της είπα ότι "δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα. Εάν σε μαγεύει ο άνδρας αυτός, θα μείνεις μαζί του, εάν δεν σε μαγεύει, έλα να ξαναρχίσουμε τη ζωή μας"», σημείωσε, αναφερόμενος στις διακυμάνσεις της σχέσης που είχε με τη σύζυγό του.

Εάν θα έδινε κάποια συμβουλή σε όποιον έχει κάποια εξάρτηση, τόνισε πως πρώτα απ' όλα, «πρέπει να το παραδεχτεί και για να απεξαρτηθεί, πρέπει να πει ότι το θέλει. Εγώ είμαι αλκοολικός, παρόλο που πολλοί μου λένε ότι "δεν είσαι, αφού δεν πίνεις". Οχι. Ολοι οι αλκοολικοί λέμε πάντα ότι "εγώ είμαι αλκοολικός". Να μην πιώ σήμερα, τι θα γίνει αύριο, δεν ξέρω...».

Επίσης, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι σήμερα δεν είναι το αλκοόλ που δημιουργεί εξαρτήσεις, αλλά το τηλέφωνο, ενώ για τα σκουλαρίκια που φορά, απάντησε: «Οι βλάχοι έχουν ένα συνήθειο, ένα έθιμο, όταν γεννιέται ένα παιδί, να το περνάν σκουλαρίκι, που είναι για το μάτι. Για να πάω στα χνάρια του μπαμπά, έβαλα και το σκουλαρίκι, όταν γεννήθηκε η πρώτη μου εγγονή».