Επικαιρότητα:

Παγκόσμιος πρωταθλητής body building έχασε 42 κιλά – Έμεινε διασωληνωμένος δύο μήνες λόγω κορονοϊού

09 Νοε 2021 - 11:20 | Συμβαίνει γύρω μας
Παγκόσμιος πρωταθλητής body building έχασε 42 κιλά – Έμεινε διασωληνωμένος δύο μήνες λόγω κορονοϊού

Σοκ προκαλεί η εικόνα από το νοσοκομείο του αθλητή του bodybuilding, Βασίλη Μοϊντίνη, ο οποίος κόλλησε κορονοϊό. Όπως εξήγησε, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα, έχασε 42 κιλά καθώς έμεινε διασωληνωμένος για περίπου δύο μήνες στην ΜΕΘ και από 102 κιλά βρέθηκε να ζυγίζει μόλις 60 κιλά.

«55 ημέρες ήμουν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Σωτηρία. Γύρω στις 24 Μαΐου άρχισα να μη νιώθω καλά, βγήκα θετικός στον κορονοϊό σε τεστ, έκανα μια αγωγή στο σπίτι, αλλά το οξυγόνο μου έφτασε στο 70 και ήρθε και με πήρε το ασθενοφόρο και με πήγε στο νοσοκομείο. Μπήκα μετά από μία ώρα εντατική γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Ήμουν 102 κιλά και όταν ξύπνησα είχα χάσει 42 κιλά», περιέγραψε ο κ. Μοϊντίνης.  
«Δεν ήμουν αρνητικός στο εμβόλιο. Είχα κάνει χειρουργείο θυροειδή και αναγκαστήκαμε να το πάμε ένα μήνα πίσω. 27 Μαΐου μπήκα νοσοκομείο, 2 Ιουνίου ήταν να κάνω την πρώτη δόση», εξήγησε ο ίδιος.

«Ακόμα δεν μπορώ να περπατήσω και να μιλάω για πολλή ώρα»
«Το μετά είναι το δύσκολο. Χρειάζεσαι ειδική φυσικοθεραπεία σε καθημερινή βάση, ειδική διατροφή, ειδική πνευμονοθεραπεία, και τα έξοδα αυτά είναι δυσβάσταχτα. Εγώ με τη βοήθεια του φυσικοθεραπευτή μου είμαι τώρα σε αυτό το σημείο, να μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι. Δεν μπορούσα να περπατήσω, ούτε να κουνήσω τα χέρια μου. Δε βγαίνω έξω. Οι μετακινήσεις μου είναι περιορισμένες. Δεν μπορώ ακόμα να κάνω μεγάλες αποστάσεις γιατί λαχανιάζω και φοβάμαι. Βγήκα αρχές Αυγούστου από το νοσοκομείο και κάνω προσπάθειες να έρθω στην κανονικότητά μου. Έχω μεγάλη δυσκολία και στο να μιλάω πολλή ώρα», περιέγραψε.

«Πριν τον κορονοϊό, περπατούσα πολύ, έκανα διάδρομο 1,5 ώρα την ημέρα. Προς το παρόν μου απαγορεύουν να κάνω προπόνηση, γιατί δεν κάνει να ζορίζομαι στους πνεύμονές μου», πρόσθεσε ο κ. Μοϊντίνης.

«Θα πάρει αρκετό καιρό, αλλά γύρω στα Χριστούγεννα θα είναι σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο. Ήρθε σε εμάς πριν από περίπου 2 μήνες, ήταν φανερά εξαντλημένος και αδύναμος. Είχε σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά του, στο να προχωρήσει, να σηκωθεί από το κρεβάτι, να δέσει τα κορδόνια του. Του πήραμε ιστορικό και σχεδιάσαμε πρόγραμμα αποκατάστασης για να τον επαναφέρουμε», είπε από την πλευρά του ο φυσικοθεραπευτής του κ. Μοϊντίνη, Σήφης Κλειδής.

«Αγωνιστικά ασχολούμουν 30 χρόνια με το άθλημα. Όπως μου είπε ο γιατρός μου στο Σωτηρία, αν είχα κάνει το εμβόλιο το πιο πιθανό θα ήταν να το περνούσα πιο ελαφριά, έστω και αν είχα προλάβει να κάνω μια δόση. Σέβομαι όσους φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Όμως εγώ είχα προγραμματίσει να κάνω το εμβόλιο. Πρέπει να δει ο κόσμος ότι ακόμα και ένας άνθρωπος που δεν έχει καπνίσει και δεν έχει πιει ποτέ στη ζωή του, μπορεί να πάθει αυτό το πράγμα», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μοϊντίνης.