Επικαιρότητα:

Το 2028 το πρώτο ιπτάμενο ταξί της Hyundai

11 Δεκ. 2021 - 12:18 | Συμβαίνει γύρω μας
Το 2028 το πρώτο ιπτάμενο ταξί της Hyundai

Με ταχύτητες στα 290χλμ./ώρα και σε υψόμετρο έως 600 μέτρα, η Hyundai αναλαμβάνει να λύσει το πρόβλημα του μποτιλιαρίσματος. Η κορεάτικη φίρμα έχει πάρει ιδιαίτερα ζεστά το θέμα των ιπτάμενων αυτοκινήτων καθώς θεωρεί πως είναι ξεκάθαρα το μέλλον των αστικών μετακινήσεων αλλά και η λύση στο αιώνιο πρόβλημα του μποτιλιαρίσματος. Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία το πρώτο επίσημο ιπτάμενο αυτοκίνητο της Hyundai S-A1 (σε συνεργασία με την Uber) μπορεί να αναπτύξει τελική έως 290χλμ./ώρα και να ταξιδεύει σε υψόμετρο ανάμεσα σε 300 και 600 μέτρα.

 Μάλιστα μπορεί να απογειωθεί και προσγειωθεί κάθετα, απαγορεύεται όμως να κυκλοφορεί στους δημόσιους δρόμους. Η αεροπορική ικανότητα της Hyundai είναι πλέον σε πλάνο εντός της δεκαετίας με το πρώτο επίσημο ταξίδι να έχει ήδη προγραμματιστεί για το 2028. Το στέλεχος της Hyundai για την Ευρώπη Michael Cole δήλωσε πως εντός της δεκαετίας, το κυκλοφοριακό χάος των πόλεων θα λυθεί μέσω της αεροπορικής κινητικότητας. Παράλληλα, επειδή κάθε ιπτάμενο μοντέλο θα κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά, εκτός από την κίνηση θα μειωθούν και οι ρύποι στα αστικά κέντρα.

Έως τώρα έχουμε δει ακόμα τρία ιπτάμενα concepts από εταιρίες μικρότερου βεληνεκούς, με την Hyundai να είναι η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που κάνει το επίσημο πρώτο βήμα στις μετακινήσεις με ιπτάμενα οχήματα παραγωγής της.
Το μόνο σίγουρο είναι πως αρχικά οι αερομεταφορές θα έρθουν ως ταξί και όχι ως ιπτάμενα οχήματα ιδιωτικής χρήσης.