Επικαιρότητα:

Πώς έγινε το τροχαίο με θύμα τον Μονογυιό - Η μάχη της συζύγου στο νοσοκομείο

14 Ιαν. 2022 - 08:49 | Συμβαίνει γύρω μας
Πώς έγινε το τροχαίο με θύμα τον Μονογυιό - Η μάχη της συζύγου στο νοσοκομείο

Σοκ έχει προκαλέσει το τροχαίο χθες βράδυ με τη Ferrari στο οποίο σκοτώθηκε ο Τζώρτζης Μονογυιός, αδερφός της βουλευτή της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού. Την ίδια ώρα, τη δική της μάχη δίνει στο νοσοκομείο η σύζυγος του θύματος, Αθηνά Κοντοπάνου. Η γυναίκα, η οποία είναι και μητέρα δύο παιδιών, φέρει πολλαπλά κατάγματα στα κάτω άκρα για τα οποία εκτιμάται ότι θα χρειαστεί σειρά ορθοπεδικών χειρουργείων. Αναμένεται σήμερα να υποβληθεί στο πρώτο χειρουργείο.

Τα ορθοπεδικα της τραύματα κρίνονται σοβαρά, ωστόσο δεν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ασθενής βρίσκεται και σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά το σοκαριστικό τροχαίο που βίωσε. Οπως έχει γίνει γνωστό, το ζυεγάρι είχε αγοράσει το αυτοκίνητο νωρίτερα την μέρα που έγινε το δυστύχημα!

Πώς έγινε το τροχαίο


Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο τροχαίο με τη Ferrari του Τζώρτζη Μονογυιού  αποκαλύπτει το protothema.gr, μέσα από τη συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας οδηγού, που βρισκόταν πίσω ακριβώς από το super car, τη μοιραία στιγμή που ο οδηγός του, έχασε τον έλεγχο.

Όλα δείχνουν ότι η υπερβολική ταχύτητα, ήταν η βασική αιτία που ο 43χρονος οδηγός έφυγε από την πορεία του και καρφώθηκε στο δέντρο.

Σοκαρισμένη από το σκηνικό, η γυναίκα, περιέγραψε το συμβάν και μάλιστα, ήταν η πρώτη που σταμάτησε στο σημείο μαζί με άλλο ένα αυτοκίνητο, για να βοηθήσουν. Όπως είπε, κινούνταν με το όχημα της στην παραλιακή, στη μεσαία λωρίδα με κατεύθυνση τη Βουλιαγμένη. Στο ύψος της Βούλας και μπροστά από το μαγαζί Riviera Coast, την προσπέρασε από τη δεξιά λωρίδα, η κόκκινη Ferrari με υπερβολική ταχύτητα. Όπως είπε, τρόμαξε, που σχεδόν σταμάτησε το αυτοκίνητο της καθώς η Ferrari, έκανε εκκωφαντικό θόρυβο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Ήταν σαν να γινόταν σεισμός». 

Λίγα μέτρα μακρύτερα, αμέσως μετά τη συμβολή της παραλιακής με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, εκεί που ο δρόμος στρίβει ανοικτά δεξιά με κατεύθυνση τη Βουλιαγμένη, το κόκκινο super car, καταφέρνει να στρίψει δεξιά για να κατευθυνθεί ευθεία προς τα Λιμανάκια, όμως φαίνεται λόγω της υπερβολικής ταχύτητας, να χάνει τον έλεγχο και μερικές δεκάδες μέτρα μακριά, αμέσως μετά το φανάρι που κάνει αριστερά για τη Βάρης - Κορωπίου, να φεύγει αριστερά, στο ύψος του παλιού περιπτέρου «Κουτάλα», να ανεβαίνει στο διαχωριστικό διάζωμα και να «σκάει» πάνω στο δέντρο. 

Το όχημα αρπάζει φωτιά ενώ η αυτόπτης μάρτυρας, στρίβει αριστερά στη λεωφόρο Ευελπίδων που οδηγεί στη Βάρης - Κορωπίου και εκεί κοντά στο φυτώριο, μαζί με ένα άλλο όχημα σταματάει για να βοηθήσει. 

Πλησιάζοντας, βλέπουν να ανοίγει η πόρτα και να βγαίνει η σύζυγος του Μονογυιού, ενώ όπως είπε, φοβήθηκαν να πλησιάσουν περισσότερο, καθώς η φωτιά φούντωνε και ο κίνδυνος έκρηξης, ήταν πλέον ορατός. 

Από το κινητό της τηλέφωνο ενημερώνει την αστυνομία και την αδερφή της, η οποία είχε περάσει από το σημείο πέντε λεπτά νωρίτερα. 

Η τροχαία, που έχει αναλάβει τις έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος, αναμένεται να εξετάσει όλους τους αυτόπτες μάρτυρες, να συγκεντρώσει υλικό από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας ενώ θα αναθέσει σε ειδικό πραγματογνώμονα να εκδώσει πόρισμα για το πώς έγινε το θανατηφόρο τροχαίο.

Απομακρύνονται τα συντρίμμια της μοιραίας Ferrari       

«Είδα τον οδηγό και τη γυναίκα του ξαπλωμένους στο γρασίδι» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Αυτήκοος μάρτυρας περιέγραψε στο MEGA τη στιγμή που είδε τα σώματα του άτυχου οδηγού και της συντρόφου του να τα έχουν τραβήξει έξω από το αυτοκίνητο και να είναι ξαπλωμένα στο γρασίδι.

«Βγήκα στο μπαλκόνι μου, είδα καπνό και κατάλαβα ότι κάτι είχε συμβεί γιατί δεν ήταν ο καπνός από τζάκι. Βγήκα και αντίκρυσα αυτό το πράγμα, να καίγεται ένα αυτοκίνητο στη νησίδα της παραλιακής. Δεν άκουσα θόρυβο μεγάλο, εγώ βγήκα κατά τύχη στο μπαλκόνι. Υπήρχαν δύο σώματα, μία σορός και μίας κοπέλας που ήταν εν ζωή. Τους είχαν τραβήξει έξω στο γρασίδι στη νησίδα γιατί εκείνη την ώρα το αυτοκίνητο καιγόταν εξ ολοκλήρου».

Στη συνέχεια, ο μάρτυρας είπε ότι μίλησε με έναν οδηγό ταξί, που είδε με τα μάτια του το δυστύχημα «Είδε το αυτοκίνητο να χάνει τον έλεγχο. Δεν κατάλαβε γιατί… Κάποιος έτρεξε γρήγορα και έβγαλε τους επιβάτες κι αμέσως μετά το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Έμαθα ότι ο οδηγός μόλις είχε παραλάβει το αυτοκίνητο. Αν είναι η αντιπροσωπεία που μου είπαν είναι μόλις 3,5 χλμ από το σημείο του δυστυχήματος» ανέφερε.  

Στις εικόνες που έχουν αναρτηθεί στα social media φαίνεται το μοιραίο όχημα να έχει πάρει και φωτιά, ενώ σε άλλες φωτογραφίες φαίνεται η Ferrari η οποία έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

protothema.