Επικαιρότητα:

Παλιοσπύρου: Τι εξομολογείται η πλαστική χειρουργός που την είδε αμέσως μετά την επίθεση

29 Απρ. 2022 - 19:40 | Συμβαίνει γύρω μας
Παλιοσπύρου: Τι εξομολογείται η πλαστική χειρουργός που την είδε αμέσως μετά την επίθεση

Οι δραματικές ώρες της νοσηλείας της Παλιοσπύρου μετά την τραγική επίθεση
Αναμφίβολα το πρόσωπο των ημερών, αν όχι των τελευταίων ετών, στη χώρα μας, έχει ένα όνομα: Ιωάννα Παλιοσπύρου. Η γυναίκα που βρέθηκε αντιμέτωπη με τον διεστραμμένο νου ενός ανθρώπου και η οποία κατάφερε να αντιμετωπίσει όσα της προκάλεσε εκείνη, σε έναν Γολγοθά για να μπορέσει να παρουσιάσει και πάλι τον εαυτό της στον καθρέφτη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η εξομολόγηση της Ιωάννας Παλιοσπύρου στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη μονοπώλησε τα ελληνικά ΜΜΕ τα τελευταία 24ωρα, παρότι η ίδια η συγκλονιστική συνέντευξη δεν κέρδισε τη μάχη της τηλεθέασης το βράδυ της Πέμπτης. Σε κάθε περίπτωση, από την προβολή της και έπειτα, οι αναφορές στη γενναιότητα της 34χρονης μετά την επίθεση με βιτριόλι είναι δεκάδες. Άλλωστε, η ίδια έδωσε στη συνέχεια κι άλλες εικόνες της καθημερινότητάς της, αυτή τη φορά χωρίς τη χαρακτηριστική λευκή μάσκα.

Η Μαρία Καλοφώνου, η πλαστική χειρουργός της Ιωάννας Παλιοσπύρου μίλησε στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον», στο OPEN, για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η 34χρονη και για την υποστήριξη που χρειάστηκε.

Συνάντησε την Παλιοσπύρου μια μέρα μετά την επίθεση
«Εγώ την είδα την επόμενη μέρα της επίθεσης στα επείγοντα. […] Ξεκινήσαμε κατ’ ευθείαν, μπήκαμε στο πρόγραμμα χειρουργείου» λέει η Καλοφώνου που σημειώνει πως στη δουλειά της έχει συναντήσει πολλά εγκαύματα και μεγαλύτερα σε έκταση από το πρόβλημα της Παλιοσπύρου. «Έχουμε νοσηλεύσει και νοσηλεύουμε πολύ μεγαλύτερα εγκαύματα, η ιδιαιτερότητα με την Ιωάννα είναι το χημικό, η ουσία δηλαδή η οποία προχωρά σε βάθος και που ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένο σαν έγκαυμα χημικό. Είναι από τα μεγαλύτερα που έχουμε αντιμετωπίσει και στην Ελλάδα και πιστεύω και στο εξωτερικό» προσθέτει.

 
Εγώ την είδα την επόμενη μέρα της επίθεσης στα επείγοντα. […] Ξεκινήσαμε κατ’ ευθείαν, μπήκαμε στο πρόγραμμα χειρουργείου
Η γιατρός δήλωσε πως η Ιωάννα έχει πολύ δρόμο ακόμη και δύσκολες επεμβάσεις μπροστά της. «Είναι πολλά τα πράγματα που θέλουμε να φτιάξουμε, κάθε τι πρέπει να γίνεται σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η αντοχή της. Κάποια πράγματα μας προχωράνε, κάποια μας φέρνουν πίσω» είπε. Η πλαστική χειρουργός εξήγησε πως το αποτέλεσμα από τη σειρά επεμβάσεων είναι συγκεκριμένο, όμως τα βήματα προς την επίτευξή του είναι μικρά. «Πολλές φορές οι άνθρωποι με εγκαύματα κάποια στιγμή σταματούν τα επανορθωτικά χειρουργεία απλά και μόνο γιατί  κουράστηκαν ψυχικά».

Αναφερόμενη στη στιγμή που η Ιωάννα Παλιοσπύρου είδε το πρόσωπό της μετά την επίθεση είπε πως αυτό έγινε με προσοχή. «Ήταν κάτι που το οργανώσαμε προς το τέλος της νοσηλείας της. Ήταν πολύ πειθαρχημένη μας άκουσε και δεν κοίταξε τον εαυτό της σε φάσεις και σε εικόνες πολύ σκληρές» είπε. «Μας άκουσε, πειθάρχησε και οργανωμένα με τη βοήθεια των ψυχολόγων και των ψυχιάτρων μας αντιμετώπισε την εικόνα της σιγά, σιγά» πρόσθεσε.

«Σαν άνθρωπος και σαν οικογένεια γιατί γνώρισα και τη μητέρα της η οποία δεν έφυγε ούτε ένα δευτερόλεπτο της νοσηλείας, έχει δύναμη και αγωγή» είπε η πλαστική χειρουργός. Όπως είπε ωστόσο, υπήρξαν στιγμές απελπισίας. «Η υποστήριξη η ψυχολογική ήταν από την πρώτη στιγμή και υπήρχαν άνθρωποι που πρόσεχαν πολύ συγκεκριμένες συμπεριφορές» είπε. «Είναι εντελώς φυσιολογικό ένας άνθρωπος, νέος, ωραίος, δυνατός που βλέπει να καταστρέφεται να έχει αυτοκτονικές τάσεις» πρόσθεσε.