Επικαιρότητα:

Αυτοκτονία 12χρονου στα Κάτω Πατήσια: Σύνδεση με το Blackout challenge ψάχνουν οι αρχές

16 Μαίου 2022 - 06:35 | Συμβαίνει γύρω μας
Αυτοκτονία 12χρονου στα Κάτω Πατήσια: Σύνδεση με το Blackout challenge ψάχνουν οι αρχές

Την υπόθεση αυτοκτονίας ενός 12χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια εξετάζουν οι αρχές από την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έφηβος βρέθηκε απαγχονισμένος από τους γονείς τους, οι οποίοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ όμως ήταν ήδη αργά.

Ο 12χρονος ήταν και αθλητής στο Παγκράτιο, ενώ θα συμμετείχε και σε αγώνες το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ γύρω από την υπόθεση κάνουν λόγο για συμμετοχή σε «παιχνίδι» του Tiktok, που φέρεται να έχει οδηγήσει αρκετά παιδιά στον θάνατο. Φαίνεται να συμμετείχε στο γνωστό στο Tiktok Blackout Challenge.

Στο εν λόγω παιχνίδι, πολλοί έφηβοι προκαλούν ασφυξία στον εαυτό τους μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους, ενώ στη συνέχεια ανεβάζουν το βίντεο στα social media.

Οι αρχές ερευνούν αν ο θάνατός του οφείλεται όντως στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας στον ΣΚΑΪ, την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και έχει υποβληθεί και μήνυση στην πλατφόρμα.

Τι είναι το «blackout challenge»
H «πρόκληση συσκότισης», ή αλλιώς «blackout challenge», ενθαρρύνει τους ανθρώπους να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους, για να ανεβάσουν στη συνέχεια το βίντεο στη γνωστή πλατφόρμα. Μόνο που, ουκ ολίγες φορές, το παιχνίδι αυτό έχει αποβεί μοιραίο.

Οι γιατροί έχουν και στο παρελθόν προειδοποιήσει για τους κινδύνους από τη συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρόκληση, που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. Άλλοτε, σύμφωνα με τους γιατρούς, το Blackout Challenge μπορεί να προκαλέσει λιποθυμία, κρίσεις, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες.