Επικαιρότητα:

Η γυναίκα που είχε καταγγείλει τον Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού καταθέτει σήμερα στη δίκη του

16 Μαίου 2022 - 06:48 | Συμβαίνει γύρω μας
Η γυναίκα που είχε καταγγείλει τον Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού καταθέτει σήμερα στη δίκη του

Συνεχίζεται η δίκη του ηθοποιού με την κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας.
Πριν λίγη ώρα κατέφθασε ο Πέτρος Φιλιππίδης με τη συνοδεία αστυνομικών, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπου σήμερα θα συνεχιστεί η δίκη του με την  πρώτη μηνύτρια να καταθέτει για 6η φορά.

Αναμένεται να ανέβει στο βήμα και το δεύτερο φερόμενο ως θύμα, όταν και θα ανοίξουν οι πόρτες του δικαστηρίου για να ακουστούν δημοσίως και οι περιγραφές.

Η δεύτερη γυναίκα που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της μέσα στο θέατρο «Μουσούρη», το 2010, δεν αποκλείεται να καταθέσει σήμερα στη δίκη του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού και μάλιστα με ανοιχτές τις πόρτες του δικαστηρίου, με την παρουσία δηλαδή δημοσιογράφων και ακροατηρίου.

Η δίκη για την συγκεκριμένη υπόθεση συνεχίζεται σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας και αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατάθεση της πρώτης ηθοποιού που είχε στραφεί εναντίον του Πέτρου Φιλιππίδη για βιασμό της κατ΄ εξακολούθηση. Η συγκεκριμένη καταγγέλλουσα είχε δώσει την κατάθεσή της κεκλεισμένων των θυρών στο δικαστήριο, υποβάλλοντας δια των δικηγόρων της σχετικό αίτημα, το οποίο η έδρα έκανε δεκτό. Ωστόσο, η δεύτερη γυναίκα που θα καταθέσει σήμερα δεν είχε υποβάλλει αντίστοιχο αίτημα. Έτσι, οι πόρτες του δικαστηρίου θα είναι ανοιχτές για τους δημοσιογράφους.

Η δεύτερη καταγγέλλουσα, που είναι και εκείνη ηθοποιός, είχε υποστηρίξει πως ο Πέτρος Φιλιππίδης την είχε καλέσει στο θέατρο «Μουσούρη», προκειμένου να αναλάβει ένα ρόλο, αντικαθιστώντας άλλη συνάδελφό της. Στη συνέχεια την κάλεσε στο καμαρίνι του και εκεί της επιτέθηκε σεξουαλικά επιχειρώντας να την βιάσει. Σύμφωνα με την μαρτυρία της, κατάφερε να ξεφύγει αλλά ο κατηγορούμενος συνέχιζε να την ενοχλεί καλώντας την στο τηλέφωνο με απόκρυψη αλλά και εκβιάζοντας την επαγγελματικά. «Με έπιανε από τη μέση και τους ώμους για να με κατευθύνει, να μου δείχνει πράγματα στη σκηνή, μου έκανε εσωτερικά αστειάκια. Μια μέρα μου είπε ότι μυρίζω πολύ ωραία…» είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, η γυναίκα, σημειώνοντας πως σε μια από τις συναντήσεις τους στο θέατρο ο κατηγορούμενος την υποδέχτηκε στο καμαρίνι του φορώντας μόνο το εσώρουχό του!

Χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της η γυναίκα είχε υποστηρίξει: «Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Ήμουν παγωμένη, είχα αρχίσει να μην αισθάνομαι καλά, αλλά ντρεπόμουν να φύγω. Μου έδειξε κάτι φωτογραφίες που βρίσκονταν πάνω στο μπουντουάρ του και με το χέρι του μου έπιασε τον πισινό και με κάθισε στα πόδια του χαϊδεύοντάς με. Σηκώθηκα αμέσως και πήγα προς τον καναπέ προσποιούμενη ότι χτυπάει η δόνηση του κινητού μου. Έκανα ψέματα ότι μιλάω με τη μητέρα μου και ότι έπρεπε να φύγω ξαφνικά. Δεν πτοήθηκε καθόλου, σαν να μην είχε συμβεί αυτό το τηλεφώνημα. Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω, του έλεγα “σας παρακαλώ, σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό, δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε” και μου έλεγε “είσαι πολύ όμορφη, τι μ… είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ…, δεν θα μου ξεφύγεις, θα δεις, θα περάσουμε ωραία…”»! 

Συνεχίζοντας η γυναίκα είχε ακόμη αναφέρει: «Βάζοντας όσο πιο μεγάλη δύναμη μπορούσα και παλεύοντας απελπισμένα, βρήκα τρόπο να φέρω το πόδι μου σε τέτοια θέση και σπρώχνοντάς τον στο ύψος του στήθους του τον απώθησα! Γρήγορα σηκώθηκα από τον καναπέ και σκόνταψα σε κάτι που βρισκόταν εκεί, χτυπώντας σοβαρά το γόνατό μου. Εκείνος δεν εγκατέλειψε την προσπάθειά του. Τότε με έπιασε ξανά από πίσω, με έσφιξε με δύναμη ακινητοποιώντας με πάλι και κόλλησε το πέος του στο γυμνό κομμάτι του κορμιού μου. Εγώ ούρλιαζα και προσπαθούσα με σπαστικές κινήσεις να κουνιέμαι, αφού δεν μπορούσα να ξεφύγω, για να τον δυσκολέψω να ολοκληρώσει αυτό που είχε στο μυαλό του και είχε αρχίσει να κάνει». Σύμφωνα μάλιστα με τη μαρτυρία της κοπέλας, όταν κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του, έτρεξε έντρομη προς την πόρτα και ο ηθοποιός την πλησίασε και την απείλησε ότι θα την «καταστρέψει».

Από την πλευρά του Πέτρος Φιλιππίδης όταν απολογήθηκε στην ανακρίτρια είχε αρνηθεί τα όσα του υποστηρίζει η ηθοποιός και είχε αναφέρει πως είχε συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις μαζί της. «Έψαχνε κάποιον πιο έμπειρο ηθοποιό – σκηνοθέτη για να «κρεμαστεί», να βοηθηθεί επαγγελματικά και επέλεξε εμένα. Πλην όμως, οι ελπίδες της δεν ευοδώθηκαν και κατέρρευσε ο κόσμος της. Πιστεύω ότι με χρησιμοποίησε, ότι ήθελε να δουλέψει με ένα μεγάλο όνομα και σε ένα κεντρικό θέατρο και επιζητούσε την αναγνωρησιμότητα. Και έκανε αυτή τη καταγγελία για να γίνει γνωστή…» είχε υποστηρίξει χαρακτηριστικά.