Επικαιρότητα:

Γλυκά Νερά: Κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Ανανγωστόπουλο – Ισόβια κάθειρξη προτείνει η εισαγγελέας

16 Μαίου 2022 - 14:40 | Συμβαίνει γύρω μας
Γλυκά Νερά: Κανένα ελαφρυντικό στον Μπάμπη Ανανγωστόπουλο – Ισόβια κάθειρξη προτείνει η εισαγγελέας

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνώρισε ομόφωνα το δικαστήριο στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για όλα τα αδικήματα που του αποδίδονται.
Η εισαγγελέας πρότεινε να του επιβληθεί για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς η ποινή της ισόβιας κάθειρξης που, όπως είπε, πιο δίκαιη ποινή δεν υπάρχει.

Επιπλέον, ζήτησε να του επιβληθεί για τη θανάτωση του ζώου κάθειρξη δέκα ετών και άλλα δύο έτη για τις πλημμεληματικές ψευδείς καταθέσεις, όπως και χρηματική ποινή.

Αυτή την ώρα οι δικαστές βρίσκονται σε διάσκεψη για την τελική ποινή.

«Όχι» της εισαγγελέως σε ελαφρυντικά στον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο – «Ειδεχθή και σκληρά τα εγκλήματα του»

Ομόφωνα απορρίφθηκε και η ένσταση να μη ληφθεί υπόψη η κατάθεση της Μυλωνοπουλου.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι κατέληξαν μετά από διάσκεψη περίπου δύο ωρών, ότι ο 33χρονος πιλότος θα πρέπει να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου και για τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση.

Η εισαγγελέας συγκεκριμένα πρότεινε να μην χορηγηθούν στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του προτέρου σύννομου βίου και αυτό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

«Το στοίχημα είναι να μη χάνεται το μέτρο. Αυτό που πρέπει να σεβόμαστε κατά το χρόνο που πρέπει να εκτιμήσουμε το εάν θα χορηγηθούν ελαφρυντικές περιστάσεις, προκειμένου να βγει πιο γρήγορα, πρέπει να σταθμίσουμε και αλλά πράγματα. Είχε μια εξέχουσα επαγγελματική και μια καλή οικογενειακή ζωή.

Θεωρώ υπερβολή να λέμε τα εγκλήματα που τέλεσε μια «παραφωνία» στη ζωή του. Ήταν ειδεχθή και σκληρά εγκλήματα. Τι να ακούω ότι είχε ασφαλίσει τη γυναίκα του, όταν τη σκότωσε;», τόνισε η εισαγγελέας.

Και πρόσθεσε: «Στην υπόθεση που εξετάζαμε είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι δεν πρέπει να του χορηγηθούν ελαφρυντικά. Θεωρώ αδιανόητο να στηρίξει το δικαστήριο ελαφρυντικές περιστάσεις, επειδή ήταν καλός με την οικογένεια του, την οποία στο τέλος εξόντωσε».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου τόνισε πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος «ήταν ένας άνθρωπος που συμμορφώνεται με την κοινωνία, δεν ήταν σεσημασμένος. Μορφώθηκε και αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένεια του και τη διαβίωσή της», ενώ η δεύτερη δικηγόρος του επισήμανε πως «έκανε αυτή την πράξη και κανένας δεν το περίμενε. Το λένε οι πληθώρα ενόρκων καταθέσεων που υπάρχουν. Είναι μια υπόθεση, στην οποία ταιριάζει η αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου. Δεκτικό επιβεβαίωσης αυτού αποτελεί το λευκό ποινικό του μητρώο».

Σχετικά με την παροχή του ελαφρυντικού της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, οι δικηγόροι του σχολίασαν ότι «αυτό αφορά της συμπεριφορά του στη φυλακή, στην οποία βρίσκεται 12 μήνες χωρίς να εμπλακεί πουθενά».

Ο κατηγορούμενος παρέμεινε ανέκφραστος κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας.

Νωρίτερα, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας Αθανάσιος Χαρμάνης, ο οποίος εκπροσωπεί τη μητέρα της Καρολάιν είχε ζητήσει την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τον «πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό», εκτιμώντας πως ο κατηγορούμενος είναι αμετανόητος και πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα.

Την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση της Ρόξυ, του σκύλου της οικογένειας, ζήτησαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία, λέγοντας ότι «η Καρολάιν και η Ρόξυ έφυγαν από το ίδιο χέρι που τις χάιδευε».

Τέλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης έκανε αναφορά σε «ένα ρομάντζο που κατέληξε σε τραγωδία» ζητώντας από το δικαστήριο να δει τα γεγονότα μέσα από τα μάτια του κατηγορούμενου, «ο οποίος έπνιξε την ίδια του την καρδιά και κατέστρεψε τις ζωές τους. Είναι εδώ για να πληρώσει»

Νέα παρέμβαση εισαγγελέα
«Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι. Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό; Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση» ανέφερε.

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθ. Χαρμάνης τόνισε πως «εάν αναγνωριστεί βρασμός θα είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά με κοιμώμενο θύμα», ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης Αλ. Παπαϊωαννίδης επανατοποθετήθηκε λέγοντας ότι δεν είναι ίδιες όλες οι υποθέσεις και πως κάθε δικαστήριο κρίνει με βάση όσα αναδεικνύονται κατά την αποδεικτική διαδικασία και με βάση την προσωπικότητα του κατηγορούμενου.