Επικαιρότητα:

Πέτρος Φιλιππίδης: Ενταση στη δίκη του γνωστού ηθοποιού - Εξαλλοι οι δικηγόροι με την πρόεδρο της έδρας

25 Μαίου 2022 - 14:42 | Συμβαίνει γύρω μας
Πέτρος Φιλιππίδης: Ενταση στη δίκη του γνωστού ηθοποιού -  Εξαλλοι οι δικηγόροι με την πρόεδρο της έδρας

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η σημερινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στο οποίο δικάζεται ο Πέτρος Φιλιππίδης με την ένταση να αφορά θέματα κυρίως δικονομικού χαρακτήρα κι όχι την ουσία της υπόθεσης.

Αφορμή της έντασης ήταν η ένσταση που από την προηγούμενη συνεδρίαση υπέβαλαν οι δικηγόροι του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου, για αποβολή της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ως προς την τρίτη καταγγέλλουσα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει κατατεθεί το προβλεπόμενο παράβολο.

Η προσπάθεια της προέδρου της έδρας να μην υπάρξουν περαιτέρω εντάσεις ανάμεσα στους συνηγόρους προκάλεσε την έκρηξη του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Μ. Δημητρακόπουλος: Θα ζητήσω να έρθει επιθεωρητής να παρακολουθεί τη δίκη έτσι όπως συντονίζεστε!

Πρόεδρος: Να ζητήσετε ό, τι θέλετε!

Το  δικαστήριο απέρριψε τελικώς την ένσταση με τους συνηγόρους υπεράσπισης να επιμένουν πως πρέπει να γίνει δεκτή. Η επισήμανση της προέδρου πως σε περίπτωση που διαφωνούν μπορούν να κάνουν έφεση και αίτηση αναίρεσης προκάλεσε την εκ νέου έκρηξη των συνηγόρων υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Με αυτό που λέτε, δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος ενώ η κυρία Πακιρτζίδου πρόσθεσε «είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη «για μας είστε ένοχος».

«Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου. Θέλω διακοπή να συνεννοηθώ με εντολέα μου… Αισθανόμαστε ότι έχετε σχηματίσει άποψη για τον παρόντα κατηγορούμενο. Ο κ. Φιλιππίδης κάθε απόγευμα γυρίζει στον Κορυδαλλό ενώ έχει δηλώσει ότι είναι αθώος. Στον κατηγορούμενο δεν είπατε ποτέ τι προβλήματα έχει, αν θέλει νερό. Στην προηγούμενη συνεδρίαση κάνατε και διάγνωση  στην μάρτυρα, λέγοντας ‘μήπως σας έχει πέσει η πίεση;’. Ξέρετε τι μου είπε ο εντολέας μου ‘έχει διερωτηθεί κανείς από την έδρα που γυρίζω και που πάω, εγώ δηλώνω αθώος και γυρίζω στον Κορυδαλλό’. Η δήλωση σας η σημερινή φέρνει μεγάλη αμηχανία και προβληματισμό στην υπεράσπισης».

Πρόεδρος: Κύριε κατηγορούμενε, η συμπεριφορά μου απέναντι στην μάρτυρα ήταν ανθρώπινη. Προσπαθώ με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση να μπαίνω στη θέση όλων. Θέλω να έρθει η ώρα να σας ακούσω κι εάν κι εσείς δεν είστε καλά, θα κάνω το ίδιο. Ξέρω τι σημαίνει πολύ καλά και μία ημέρα στη φυλακή, πόσο δύσκολη είναι για οποιονδήποτε.

Δίκη Φιλιππίδη: Κατάθεση καταγγέλλουσας
Η εξέταση της μάρτυρος, η όποια έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού της το 2010 μέσα στο θέατρο «Μουσούρη», ξεκίνησε τελικώς λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, με ερωτήσεις από τον δικηγόρο του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο κ. Δημητρακόπουλος, άρχισε την εξέταση της μάρτυρας, ρωτώντας πως θα αντιδρούσε η ίδια εάν μία γυναίκα κατήγγειλε τον αδελφό της για απόπειρα βιασμού έπειτα από τόσο χρόνια, με τον δικηγόρο της καταγγέλλουσας να αντιδρά και τη δίκη να διακόπτεται εκ νέου για λίγα λεπτά.

Μ. Δημητρακόπουλος: Ποτέ συνέβη η απόπειρα βιασμού κατά τη δικιά σας άποψη;

Μάρτυρας: Την ημέρα ακριβώς δεν μπορώ να σας την πω. Το τοποθετώ όμως περί τα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου του 2010.

Μ. Δημητρακόπουλος: Ποσά χρόνια πέρασαν για να κάνετε την καταγγελία;

Μάρτυρας: 11.

Ο κ. Δημητρακόπουλος τη ρώτησε ποιο ήταν το ερέθισμα για να προχωρήσει στην καταγγελία της, με τη μάρτυρα να απαντά πως ήταν η Σοφία Μπεκατώρου, αν και ήδη από το 2013  είχε εκμυστηρευτεί την επίθεση που δέχτηκε στον σύζυγό της και σε κάποια έμπιστά της πρόσωπα.

Η εξέταση της μάρτυρος θα συνεχιστεί την Παρασκευή 27 Μάϊου.

.enikos.