Επικαιρότητα:

Φωτιά σε Γλυφάδα και Πανόραμα Βούλας: Εκκενώνονται γηροκομείο, το Παιδικό Χωριό S.O.S και τέσσερις οικισμοί

04 Ιουν. 2022 - 18:17 | Συμβαίνει γύρω μας
Φωτιά σε Γλυφάδα και Πανόραμα Βούλας: Εκκενώνονται γηροκομείο, το Παιδικό Χωριό S.O.S και τέσσερις οικισμοί

Σε πύρινο κλοιό βρίσκονται η Άνω Γλυφάδα και το Πανόραμα Βούλας - Δραματικές ώρες για τους κατοίκους, που δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.
Για περισσότερες από 7 ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο πανόραμα Βούλας.

Αυτή την ώρα τα εναέρια προσπαθούν να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις ώστε να περιοριστεί η ένταση της φωτιάς.

Μήνυμα εκκένωσης από το 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής, ωστόσο οι περισσότεροι από αυτούς όπως φαίνεται παρέμειναν στην περιοχή βοηθώντας με όποιον τρόπο μπορούσαν στην κατάσβεση.

Ήδη έχουν καεί σπίτια και άλλα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

Σημειώνεται πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη Γλυφάδα, όπου σύμφωνα με καταγγελίες των δημάρχων, αιτία πρόκλησης της φωτιάς ήταν ένα βραχυκύκλωμα ενός πυλώνα της ΔΕΔΔΗΕ.

Οι επόμενες δύο ώρες είναι κρίσιμες καθώς πέφτει και το σκοτάδι και τα εναέρια μέσα δεν θα μπορούν να ενεργήσουν.

Ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος μίλησε στο κεντρικό δελτίο του MEGA, περιγράφοντας την κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή.

Όπως είπε θα δοθεί άμεσα εντολή εκκένωσης στη σχολή Ευελπίδων αλλά και στα παιδικά χωριά SOS.

Σημείωσε πως οι εθελοντές έσωσαν δεκάδες σπίτια, μαζί με την πυροσβεστική και τα εναέρια μέσα κατάσβεσης.

«Ο χώρος δεν είχε καθαριστεί, έπρεπε να είχε αποψιλωθεί» τόνισε ο δήμαρχος και προσέθεσε πως οι εναέριες δυνάμεις θα έπρεπε να επέμβουν νωρίτερα.

«Να κάνουμε τον σταυρό μας ,να πέσει ο άνεμος. Αν δεν πέσει, είναι τόσο δύσβατες οι περιοχές, χαράδρες, ρέματα, τα οποία είναι αδύνατο να ενεργήσουν ακόμη και οι χερσαίες δυνάμεις» συμπλήρωσε.

 

Ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είπε πως έχει δοθεί εντολή εκκένωσης στη Νέα Κάλυμνο και Εξοχή.

Επίσης, έχει σταλθεί οχήματα και προσωπικό για να εκκενώσουν τα παιδικά χωριά SOS με σημείο συγκέντρωσης να έχει οριστεί το δημοτικό αθλητικό κέντρο Βάρης, «Κώστας Μπαγλατζής» και το κλειστό γυμναστήριο Βάρης.

Αναφορικά με τις ζημιές, ο δήμαρχος είπε πως μέχρι αυτή την ώρα έχουν υποστεί ζημιές 20 σπίτια, 3 σπίτια τα οποία έχουν λίγο μεγαλύτερες ζημιές και 4 αυτοκίνητα έχουν καεί.