Ανατριχίλα από τη δολοφονία της Μαρίας Μπονίκου – Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες

06 Ιουν. 2022 - 17:39 | Συμβαίνει γύρω μας
Ανατριχίλα από τη δολοφονία της Μαρίας Μπονίκου – Συγκλονίζουν οι νέες μαρτυρίες

Σοκ προκαλούν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση δολοφονίας της ηθοποιού Μαρίας Μπονίκου στην Αίγινα.

«Δεν βγαίνει αυτή η εικόνα ποτέ. Όσα χρόνια και να περάσουν αυτή η εικόνα δεν βγαίνει από το μυαλό. Μέσα σε μια σακούλα το κεφάλι, το σώμα της κομμένο», δήλωσε η Ζωή Μπέσση, ξαδέλφη της 73χρονης ηθοποιού που βρήκε φρικτό θάνατο από τα χέρια του ίδιου του γιου της.

Τα όσα αντίκρυσε η ξαδέλφη της άτυχης ηθοποιού μπαίνοντας στο σπίτι το πρωί της Κυριακής δεν τα χωράει ανθρώπινος νους. «Με το που μπαίνω μέσα πάω κοντά, φωνάζω λέω τη βρήκα εδώ είναι. Μια σακούλα στο πρόσωπο. Τα χέρια κομμένα. Μέσα στα αίματα. Ολόγυμνη από πάνω… Δεν ξέρω τι της έκανε αυτός, δεν μπορώ να σας τα περιγράψω», είπε στην εκπομπή Live News.

Ο 46χρονος χτύπησε αρχικά την μητέρα του στο κεφάλι με ένα πήλινο βάζο. Ζαλισμένη την έριξε στο πάτωμα και με ένα μαχαίρι άρχισε να την καρφώνει αλλεπάλληλα στο σώμα. Η 73χρονη γυναίκα αντιστάθηκε, αλλά ο γιος της κατάφερε να της δώσει τη χαριστική μαχαιριά στο λαιμό.

Μετά το έγκλημα τραγουδούσε και χόρευε έξω από εκκλησία

Σε ψυχιατρική εξέταση υποβλήθηκε με εντολή Εισαγγελέα ο καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες λίγες ώρες μετά το στυγερό έγκλημα τραγουδούσε και χόρευε έξω από εκκλησία. «Κι όταν τον έπιασαν οι αστυνομικοί τους είπε “θα σας απολύσω όλους και μετά θα βουλιάξω την Αίγινα”», ανέφερε η Μάγδα Τσαγγάνη, συνάδελφος και φίλη της Μαρίας Μπονίκου.

Οι αστυνομικοί τον οδήγησαν στο Α.Τ εκεί όπου λίγη ώρα μετά ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. Συγγενείς και φίλοι περιγράφουν τον δράστη ως μοναχικό και οξύθυμο.  Το απόγευμα πριν από τη στυγερή δολοφονία είχε μιλήσει για πρώτη φορά στον θείο του ιδιαίτερα ευδιάθετος.

«Ήρθε και μου λέει «γεια σου θείε». Δεν το έχει ξανακάνει. Πρέπει να κουτουλήσεις πάνω του για να σου πει καλημέρα. Αυτό μου φάνηκε περίεργο», είπε ο Στέλιος Μπέσσης, θείος του 46χρονου δράστη.

 
«Θα με σκοτώσει καμία μέρα»

Την ίδια ώρα, συγκλονίζουν τα όσα είχε εκμυστηρευτεί η Μαρία Μπονίκου στους κοντινούς της ανθρώπους, εκφράζοντας τους φόβους της για την κυκλοθυμική συμπεριφορά του γιου της.

«Είχε πει «με την τρέλα που έχει αυτός, φοβάμαι ότι κάποια μέρα θα με σκοτώσει». Αλλά ο αστυνομικός διευθυντής στην Αίγινα είπε κακώς τα καλύπτουν αυτά τα παιδιά. Έπρεπε κρυφά να μας πει να έρθουμε να τον μαζέψουμε», δήλωσε η Μάγδα Τσαγγάνη. «Αν καταλάβω, της έλεγε, ότι τελειώνουν τα λεφτά θα σε σκοτώσω και θα σκοτωθώ και εγώ», ανέφερε η ξαδέρφη της ηθοποιού.

«Φοβόταν ότι θα της επιτεθεί, ότι θα της κάνει κακό…», δήλωσε στο Live News και η  ξαδέλφη της, Ζωή Μπέσση.

Όπως είπε η ίδια, αν και τους ένωνε συγγένεια, δεν είχαν πολλές επαφές καθώς η οικογένεια της ηθοποιού ήταν απομονωμένη. «Δεν ήξερα τι συνέβαινε μέσα στο σπίτι. Το παιδί το έβλεπα έξω. Ήταν στον κόσμο του, ήταν σκεπτικός», σημείωσε.