Επικαιρότητα:

Πάτρα: Σε ασφυξία αποδίδονται οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας – Ποια η αντίδραση της Πισπιρίγκου

20 Ιουν. 2022 - 15:36 | Συμβαίνει γύρω μας
Πάτρα: Σε ασφυξία αποδίδονται οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας – Ποια η αντίδραση της Πισπιρίγκου

Κατατέθηκε στη ΓΑΔΑ το πρωί της Δευτέρας, το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογρηά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, οι οποίοι αποδίδονται σε ασφυξία από εξωγενή παράγοντα και όχι παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη, Βασίλη Λαμπρόπουλου, το εν λόγω πόρισμα αποτελεί πλέον έναν επιβαρυντικό παράγοντα για την 33χρονη κατηγορουμένη.

Σημείωσε πως υπάρχουν ακόμη ορισμένες αμφιβολίες αναφορικά με τον θάνατο της Μαλένας, που πρέπει να διερευνηθούν, σε αντίθεση με αυτόν της Ίριδας που τα στοιχεία είναι σαφέστατα και πλήρη και οδηγούν ξεκάθαρα σε ασφυκτικό θάνατο.

Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθων Παπαδόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει τις διαρροές που κυκλοφορούσαν από την περασμένη εβδομάδα και έκαναν λόγο για εγκληματική ενέργεια. Όπως είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει  αγωνία ενόψει της δημοσιοποίησης του και αυτό που κατά λέξη του αναφέρει είναι «Εύχομαι να μην μου το φορτώσουν και αυτό» συνεχίζοντας να αρνείται κάθε ανάμειξη στον θάνατο των τριών παιδιών της.

Παράλληλα, θέλησε για άλλη μία φορά να επισημάνει πως δεν έχει αντίρρηση για την εκταφή της Τζωρτζίνας.

Η κατάθεση της οικογένειας Πισπιρίγκου
Από τις 9.30 σήμερα το πρωί έχει μεταβεί στο Αστυνομικό Τμήμα της Κάτω Αχαΐας η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου  προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, στους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών που βρίσκονται στην Αχαΐα, γι’ αυτό τον σκοπό και ήδη έχουν λάβει κατάθεση από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, στην πρόσφατη “επίσκεψή” τους στην πόλη.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε δηλώσει στους αστυνομικούς αδυναμία να μεταβεί στην Αθήνα για κατάθεση, λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με πληροφορίες, εστιάζουν στη σχέση Μάνου Δασκαλάκη και Ρούλας Πισπιρίγκου, αλλά και το πώς ήταν η Ίριδα και η Τζωρτζίνα όταν βρίσκονταν στο σπίτι της γιαγιάς τους, καθώς η 33χρονη τα άφηνε αρκετές ώρες μαζί της.

Έως αύριο θα έχουν καταθέσει η μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη, ο πατέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και ο πατριός της.