Επικαιρότητα:

Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

20 Ιουν. 2022 - 16:47 | Συμβαίνει γύρω μας
Πάτρα: Αυτό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Όσο περνούν οι ώρες νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για το πόρισμα που αφορά στους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Για μηχανισμό βίαιου θανάτου και συγκεκριμένα «ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου» κάνει λόγο το πόρισμα των ιατροδικαστών που εστάλη σήμερα στην Αστυνομία για τον θάνατο Ίριδας και Μαλένας.

Και οι δύο θάνατοι χαρακτηρίζονται ως «δολοφονίες»

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν όλα τα σημαντικά σημεία της έκθεσης των ιατροδικαστών που βοηθάει τις αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές στη λύση του γρίφου.
 
Μέρος του πορίσματος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο συνδυαστικός αποκλεισμός, παθολογικών αιτιών θανάτου, οδηγεί σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας στον βίαιο μηχανισμό θανάτου. Εν συνεχεία, με δεδομένο το μηχανισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα καθώς και δηλητηρίασης η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στο στερητικό ασφυκτικό μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξης νεκροψιακα/ παθολογοανατομικα/φωτογραφικά ευρήματα: - εκδορές κατά το ριζορινιο και εντυπωμα στη δεξιά παρεια κατά τον νεκροψιακο έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών. Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου άνω χείλους στόματος κατα τον νεκροψιακο έλεγχο του αβάπτιστου θηλέως και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθεν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.