Ρούλα Πισπιρίγκου: Είναι σαν να της έχουν έρθει δύο βαριά κεραμίδια στο κεφάλι

22 Ιουν. 2022 - 13:11 | Συμβαίνει γύρω μας
Ρούλα Πισπιρίγκου: Είναι σαν να της έχουν έρθει δύο βαριά κεραμίδια στο κεφάλι

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την κατάθεση του ιατροδικαστικού πορίσματος  για τους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας. Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κωνσταντίνος Ζάρδας μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» για την αντίδραση της 33χρονης μετά την κατάθεση του ιατροδικαστικού πορίσματος για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

«Δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι πρώτοι ιατροδικαστές ενήργησαν συναισθηματικά και όχι επιστημονικά. Δηλαδή δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρχει εγκληματική ενέργεια από τη μητέρα; Δεν ενεργεί έτσι ένας ιατροδικαστής. Μου προκαλεί ανασφάλεια δικαίου, δεν το δέχομαι», ανέφερε αρχικά.

«Επισκέφθηκα χθες τη Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι σαν να της έχουν έρθει δύο βαριά κεραμίδια στο κεφάλι, γιατί ενώ άκουγε όλη αυτή τη φημολογία περί ασφυκτικών θανάτων και εγκληματικής ενέργειας που να «φωτογραφίζει» προφανώς την ίδια, δεν ήθελε μέσα της να το πιστέψει. Θεωρεί ότι είναι μία υπερβολή των ΜΜΕ, δεν περίμενε ότι θα συνέβαινε αυτό στην πραγματικότητα. Περίμενε ότι το πόρισμα θα βάλει ένα φρένο σε όλη αυτή την παραφιλολογία και όχι ότι θα ανατρέψει σε τέτοιο βαθμό που φαίνεται, τις προηγούμενες εκθέσεις των επιστημόνων που εξέτασαν τα δύο νεκρά παιδιά»

»Μου δόθηκε η εντύπωση όταν την είδα ότι αρχίζει και λυγίζει συναισθηματικά, έχει μία εσωτερική δύναμη, δεν ξέρω εάν μπορεί να  «σηκώσει» αυτό που συμβαίνει τώρα. Δυστυχώς οι δικηγόροι είμαστε οι τελευταίοι που τα μαθαίνουμε, ενώ θα έπρεπε να είμαστε οι πρώτοι που θα μαθαίναμε τα στοιχεία της – υποτίθεται – μυστικής προδικασίας, είναι θλιβερό. Εμείς για να έχουμε πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, τα οποία συνθέτουν και μία νέα δικογραφία, θα γίνει μόνο εάν πρέπει να κληθούμε με την ιδιότητα του υπόπτου», συμπλήρωσε.

«Το πόρισμα δεν μπορεί να το αντικρούσει κάποιος μόνο με νομικό τρόπο, διότι οι περισσότερες πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό είναι ιατρικής και ιατροδικαστικής φύσεως. Οι ειδικοί θα μας πουν εάν εδώ υπάρχει πεδίο αμφισβήτησης. Θα μας τα πουν εγγράφως, εάν μας πουν ότι εδώ υπάρχει κενό, ή χρειάζεται περαιτέρω εξέταση, έτσι θα χαραχθεί η υπεράσπιση», απάντησε ο κ. Ζάρδας σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι όσο αφορά στην αποδοχή ή αμφισβήτηση του ιατροδικαστικού πορίσματος.

«Εάν οι τεχνικοί σύμβουλοι μας πουν ότι δεν επιδέχεται αμφισβήτηση το πόρισμα, προφανώς οι δικηγόροι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε ιατρικά επιχειρήματα, ούτε έχουμε πρόθεση να δημιουργήσουμε αντίκρουση ανύπαρκτη», επεσήμανε.

 Πότε προβλέπεται να κληθεί η 33χρονη για κατάθεση

Τέλος, ο κ. Ζάρδας, σχετικά με την κλήση της Ρούλας Πισπιρίγκου για κατάθεση, είπε πως, «εάν τα στοιχεία του πορίσματος είναι τέτοια που καταδεικνύουν με τόσο σαφή τρόπο εγκληματική ενέργεια, δεν χωρά αμφιβολία ότι σε πάρα πολύ σύντομο χρόνο θα κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες»