Επικαιρότητα:

Η πιο ζεστή μέρα σήμερα – Πού θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 40 βαθμούς

23 Ιουν. 2022 - 04:36 | Συμβαίνει γύρω μας
Η πιο ζεστή μέρα σήμερα – Πού θα ξεπεράσει η θερμοκρασία τους 40 βαθμούς

Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού μέχρι τώρα, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τοπικά τους 40 βαθμούς. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα από το πρωί.
Σταδιακά προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το βράδυ στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι πυκνές. Στη βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Μακεδονία, τη Θράκη, και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι διάσπαρτα, αλλά κατά τόπους ισχυρά κυρίως το απόγευμα και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Η ζέστη θα είναι έντονη, με το θερμόμετρο να πλησιάζει τους 36-38 στα βόρεια, 30 στη Θράκη, μέχρι 39 στα δυτικά. Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προβλέπονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, από Λάρισα και νοτιότερα, με το θερμόμετρο να φτάνει σε αρκετές από τις συγκεκριμένες περιοχές τους 40-42 βαθμούς. Η ζέστη φτάνει και στο Αιγαίο, με τις μέγιστες να προσεγγίζουν τους 35-38 βαθμούς.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη 3-5, στα Δωδεκάνησα μέχρι και 6 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα στραφούν το απόγευμα σε νότιους.

Στην Αττική προβλέπεται ηλιοφάνεια, με αραιή συννεφιά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου, ίσως οριακά και 40 στη δυτική Αττική. Και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, θα στραφούν σε νότιους μέχρι 6 μποφόρ στο Σαρωνικό.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ήλιος με τοπικές νεφώσεις και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει λίγο μέσα στην πόλη το μεσημέρι. Στα γύρω ορεινά θα σημειωθούν τις μεσημβρινές ώρες μπόρες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι νότιοι 3-4 μποφόρ θα στραφούν το βράδυ σε βοριάδες.