Απολογείται τη Δευτέρα ο Δημήτρης Λιγνάδης - Τι θα ισχυριστεί

26 Ιουν. 2022 - 17:35 | Συμβαίνει γύρω μας
Απολογείται τη Δευτέρα ο Δημήτρης Λιγνάδης - Τι θα ισχυριστεί

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της δίκης με κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη για τέσσερις υποθέσεις βιασμού, έφτασε η ώρα της απολογίας του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Το πρωί της Δευτέρας ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα σταθεί ενώπιον τακτικών δικαστών και ενόρκων και θα απολογηθεί για όσα του αποδίδονται.

Ο ίδιος, όπως είναι γνωστό, από την αρχή έχει αρνηθεί τις αξιόποινες πράξεις του βιασμού που τον οδήγησαν στο εδώλιο αλλά κατά την απολογία του θα απαντήσει σε ερωτήσεις των μελών του δικαστηρίου και του εισαγγελέα της έδρας με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της πολύμηνης αποδεικτικής διαδικασίας που προηγήθηκε.

Μεταξύ άλλων θα ισχυριστεί πως πρόκεται για κατασκευασμένες κατηγορίες, ενώ θα αναφερθεί στη διαμάχη που είχε επί χρόνια με το ΣΕΗ σχετικά με θέματα οικονομικής διαχείρισης.

Τι κατέθεσαν οι τελευταίοι μάρτυρες
Οι καταθέσεις των μαρτύρων ολοκληρώθηκαν με αυτές των τριών μαρτύρων υπεράσπισης του κατηγορούμενου. Πρόκειται για φιλικά του πρόσωπα, τα οποία αναφέρθηκαν στον χαρακτήρα του Δημήτρη Λιγνάδη και στις αντιπαλότητες που είχαν δημιουργηθεί από συναδέλφους του.

Mega.com