Επικαιρότητα:

Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: Κόπηκε η μισή σύνταξη γιατί την παίρνει η γνωστή κόρη Σουηδέζα

16 Σεπ. 2022 - 15:47 | Συμβαίνει γύρω μας
Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: Κόπηκε η μισή σύνταξη γιατί την παίρνει η γνωστή κόρη Σουηδέζα

«Μας παρακολουθούσαν όταν ήμουν με τον Ανδρέα, ήταν ανατριχιαστικό»
Με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών που έχει προκαλέσει «σεισμό» στην πολιτική σκηνή και εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε διεθνές επίπεδο, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου μίλησε για την δική της εμπειρία, την περίοδο που παντρεύτηκε τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Είναι μία παλιά ιστορία αυτή. Θυμάμαι όταν πρωτομπήκαμε στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε στο υπόγειο μία αίθουσα από την οποία κρέμονταν καλώδια. Ήταν όλη η αίθουσα παρακολουθήσεων. Ήταν ξηλωμένα καλώδια. Έχει ενδιαφέρον το εξής πως κάποια στιγμή στο μέσο της θητείας του Ανδρέα Παπανδρέου, μαθαίνω ένα πρωινό ότι κυκλοφορούν κασέτες στην Ομόνοια, σε κάποιους περίεργους και ύποπτους κύκλους, με προσωπικές συνομιλίες» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Αμέσως κάνω μία δήλωση για υπανθρώπους όπου δέχομαι ένα τηλέφωνο από κάποιον κύριο από την τότε ΚΥΠ που μου λέει ότι είναι ο προσωπικός μου ωτακουστής και ότι έχει 50 χιλιάδες ώρες παρακολούθησης. Μου τόνισε ότι δεν είναι υπάνθρωποι και κάποιος είχε δώσει εντολή να μας παρακολουθούν. Καταλαβαίνετε τι ανατριχιαστικό ήταν να νιώθεις ότι παρακολουθείσαι».

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια, η ίδια συνάντησε το συγκεκριμένο πρόσωπο και μαγνητοσκόπησε τη συνάντησή τους: «Αυτός ο κύριος μου ζήτησε συνάντηση. (…) Τον είδα, μαγνητοσκόπησα την τότε συνάντηση και κατάλαβα από αυτή την ιστορία πως κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ αλλά και πολιτικής, ήθελαν να με παρακολουθήσουν μήπως γίνει και κάποια υποτροπή εκ μέρους μου και να πουν στον Ανδρέα ότι ”αυτή είναι η κυρία η οποία παντρεύτηκες”. Εγώ ήμουν η αχίλλειος πτέρνα του Ανδρέα κι αυτή χτυπούσαν».

«Η Σουηδέζα κόρη παίρνει τη μισή σύνταξη»
Μεταξύ άλλων, η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου, αναφέρθηκε και στην οικονομική της κατάσταση, η οποία όπως είπε είναι κακή, εξηγώντας ότι η σύνταξή της έχει κοπεί, καθώς λαμβάνει μερίδιο και κόρη του Ανδρέα, Αιμιλία Ανδρέα Νίμπλουμ, το πέμπτο παιδί του Ανδρέα, την οποία απέκτησε με την ηθοποιό και παρουσιάστρια της σουηδικής τηλεόρασης Ράνια Μπριγκίτε Νίμπλουμ. 
«Είναι δύσκολα. Άστο… Το έχουμε πει πολλές φορές, είναι πολύ δύσκολα. Εξακολουθώ να έχω αυτόν τον ελάχιστο μισθό των 870 ευρώ. Η μισή σύνταξη έχει κοπεί γιατί την παίρνει η γνωστή κόρη Σουηδέζα, η οποία ζει στη Σουηδία και έχει απ’ όλα τα καλά. Εργάζεται, ζει με έναν άνδρα, έχει παιδί και παίρνει τη σύνταξη», είπε η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου.