Επικαιρότητα:

Δίκη Φιλιππίδη: Μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο πλευρών. «Έσπασε» τη σιωπή του μετά από δύο χρόνια ο ηθοποιός

25 Νοε 2022 - 12:02 | Συμβαίνει γύρω μας
Δίκη Φιλιππίδη: Μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο πλευρών. «Έσπασε» τη σιωπή του μετά από δύο χρόνια ο ηθοποιός

Μετά από δυο χρόνια ο Πέτρος Φιλιππίδης ο οποίος παρακολουθούσε την κατάθεση της Λένας Δροσάκη, «έσπασε» τη σιωπή του λέγοντας : «Τόσο καιρό με προκαλούν για να έχω αυτή την αντίδραση. Δεν έχω μιλήσει δυο χρόνια. Προκαλούν το οξύθυμο του χαρακτήρα μου. Θέλουν να δουν αντίδραση» είπε απευθυνόμενος στο δικαστήριο.

 Ο κατηγορούμενος πετάχτηκε από το εδώλιο και όρθιος φωνάζοντας: «Συγγνώμη; Συγγνώμη;;;» με την σύζυγο του Ελπίδα Νίνου να τον ηρεμεί ενώ στη συνέχεια ζήτησε να κάνει μια δήλωση, λέγοντας ότι τον προκαλούν.

Είχε προηγηθεί η ερώτηση της προέδρου στη Λένα Δροσάκη για το εάν έχει ακούσει ποτέ για βιασμό άλλης κοπέλας από τον Φιλιππίδη, με τη μάρτυρα να περιγράφει μια περίπτωση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε μιλά για βιασμό και δεν μπορεί να πει το όνομα.

Πρόεδρος: Νομικά δε γίνεται αυτό. Αν γνωρίζεται κάτι πρέπει να λέτε ονόματα, αλλιώς λέτε δεν γνωρίζω.
Δροσάκη: Συγγνώμη δεν ήξερα…

Πολύ μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη. Σύμφωνα με όσα είπε στο Πρωινό, ο δημοσιογράφος Θάνος Βάγιος, την ώρα που κατέθετε η Λένα Δροσάκη έγινε χαμός μεταξύ των δικηγόρων, Δημητρακόπουλου και Σαλούστρου.

 Συγκεκριμένα, ο Θάνος Βάγιος είπε τα εξής: «Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της εξέτασης της Λένας Δροσάκη δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση μεταξύ των δικηγόρων, του κ. Δημητρακόπουλου και του κ. Σαλούστρου που εκπροσωπεί τη δεύτερη καταγγέλλουσα.

Κάνοντας ο κ. Δημητρακόπουλος ερώτηση στη Λένα Δροσάκη αναφέρθηκε σε ερωτόλογα που φέρεται να έστελνε ο Πέτρος Φιλιππίδης προς τη δεύτερη καταγγέλλουσα. Ο δικηγόρος της αντέδρασε πάρα πολύ έντονα, τονίζοντας ότι αυτά δεν ήταν ερωτόλογα αλλά προστυχόλογα τα οποία την έφεραν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, κάτι το οποίο έκανε και στην ίδια τη Λένα Δροσάκη.

Εκεί, λοιπόν, έγινε μια έκρηξη ανάμεσα στις δύο πλευρές, ότι συνεχώς διαστρεβλώνονται κατά τη διάρκεια της εξέτασης των μαρτύρων τα όσα λέγονται. Χτύπησαν τα χέρια στα έδραν, η έδρα αποσύρθηκε και επενέβη η αστυνομία προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε τα εξής για τη Λένα Δροσάκη: «Ακούσαμε για πρώτη φορά ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε η Λένα Δροσάκη. Υπήρχε μέχρι στιγμής η ερώτηση για ποιο λόγο ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ενώ γνώριζε για τη σεξουαλική παρενόχληση, συνεργάστηκε με τον Πέτρο Φιλιππίδη στη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο». Για πρώτη φορά δόθηκε η απάντηση.

Μόλις είχε έρθει στη ζωή το παιδί τους, είχαν ανοιχτεί οικονομικά με την αγορά ενός σπιτιού και διαγνώστηκε αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού της με ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, γυναικολογικής φύσεως. Οπότε δεν υπήρχε τρόπος για το ζευγάρι να αρνηθεί την οποιαδήποτε δουλειά».