Δημητρακόπουλος για δίκη Φιλιππίδη: Κίνητρο ήταν ο φθόνος – Κάποιοι έχουν κάνει το #MeToo επάγγελμα

10 Ιαν. 2023 - 14:40 | Συμβαίνει γύρω μας
Δημητρακόπουλος για δίκη Φιλιππίδη: Κίνητρο ήταν ο φθόνος – Κάποιοι έχουν κάνει το #MeToo επάγγελμα

Μια μέρα μετά την πολύωρη απολογία του πελάτη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι το κίνητρο των γυναικών που κατήγγειλαν τον ηθοποιό είναι ο φθόνος ενώ παράλληλα πρόσθεσε ότι κάποιοι έχουν κάνει επάγγελμα το κίνημα MeToo και ζουν από αυτό.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη που μίλησε στο Mega, η μία καταγγέλλουσα είχε μίσος για τον κατηγορούμενο ενώ όλες επεδίωκαν συνεργασία μαζί του…

«Το δικαστήριο αν μείνει στο κίνητρο γίνεται καφενείο»
«Εάν το δικαστήριο μετά από 10 μήνες, όπου εξετάστηκαν τουλάχιστον 45 μάρτυρες και είχαν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τα επιχειρήματά τους, σταθεί μόνο στο κίνητρο των τριών γυναικών, τότε ειλικρινά θλίβομαι σαν δικηγόρος», δήλωσε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Υπάρχουν τόσοι αυτόπτες μάρτυρες που διέψευσαν ιδιαίτερα όλα τα επιχειρήματα της πρώτης κατηγορούμενης, ότι δήθεν βιάστηκε στο Θέατρο Ήβη και στα γραφεία μιας εταιρείας παραγωγής θεατρικών παραστάσεων, με μια χειρονομία. Γιατί όταν ο κόσμος ακούει βιασμό, έχει στο μυαλό του συνουσία. Γιατί όταν η κ. Μακρυπούλια έρχεται και λέει ποτέ δεν την είδα εγώ στις τουαλέτες, ο κ. Χαϊκάλης και η κ. Σχίζα… Όταν έχουμε τέτοια στοιχεία και πάμε στο κίνητρο, τότε το δικαστήριο αν μείνει στο κίνητρο μόνο τότε μεταβάλλεται σε εκπομπή. Χάνει τον θεσμικό του χαρακτήρα και γίνεται καφενείο», πρόσθεσε.

«Κίνητρο είναι ο φθόνος»
Σύμφωνα με τον δικηγόρο, και οι τρεις καταγγέλλουσες επεδίωκαν να συνεργαστούν με τον ηθοποιό:

«Ένα κίνητρο είναι ο φθόνος. Επειδή διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους για συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Και οι τρεις γυναίκες πήγαν και τον βρήκαν, όχι εκείνος αυτές. Και οι τρεις γυναίκες επεδίωκαν συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ήλπιζαν σε μια συνεργασία με τον Πέτρο Φιλιππίδη».

«Δεύτερο κίνητρο. Έχετε δει όλοι το #MeToo; Όλοι το αγκαλιάζουν, όλοι είμαστε δίπλα σε μία γυναίκα ή άντρα που μπορεί να είναι θύμα κακοποίησης. Από εκεί και πέρα οι καταγγελίες αυτές πρέπει να γίνονται γρήγορα, αυτή είναι η συμβουλή που δίνω, γιατί μετά από 10 χρόνια όλα ξεθωριάζουν και το μόνο που μένει είναι ο λόγος του και ο λόγος της», επισήμανε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλους.

«Έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες όχι μόνο για τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και για μεγάλους ηθοποιούς. Όταν διαπιστώθηκε ότι οι καταγγελίες ήταν πλημμεληματικού χαρακτήρα και είχαν παραγραφεί, από εκεί βρέθηκαν «εθελόντριες» και περιέγραψαν πράξεις που είχαν χαρακτηριστικά κακουργήματος», δήλωσε.

«Κάποιοι έχουν κάνει το #MeToo επάγγελμα»
Όπως είπε ακόμη ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Η πρώτη καταγγελία στο ΣΕΗ που έκανε η πρώτη μηνύτρια αφορούσε μια προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Πήγε στον εισαγγελέα και την αναβάθμισε και την έκανε κακούργημα και πήγε στην ανακρίτρια και είπε “α ξέχασα είχε γίνει και ένας άλλος βιασμός”. Ειλικρινά έχετε γυναίκες στο πάνελ, θα μπορούσε μια γυναίκα ή ένας άνδρας να έχει βιαστεί και να πει το ξέχασα και μου το θύμισε ένας φίλος μου;».

«Κάποιοι το #MeToo, που είναι ένα φοβερό κίνημα και είμαστε όλοι δίπλα του, το έχουν κάνει επάγγελμα, ζουν από αυτό. Να έχεις βιαστεί και να έχεις οδύνη. Είναι το χειρότερο βίωμα ο βιασμός, συμφωνώ, το ξεχνάς; Και έρχεται να σου το θυμίσει ο γιατρός;», πρόσθεσε.

«Είχε μίσος…»
«Η μία κοπέλα είχε μίσος, έλεγε “είχα κανονίσει να είμαι πρωταγωνίστρια σε δυο σίριαλ στο Mega Channel και με έκοψε ο Πέτρος Φιλιππίδης”. Ουσιαστικά της ψαλίδιζε τα επαγγελματικά όνειρα. Η δεύτερη πάλι ήθελε συνεργασία, η τρίτη είχε συνάντηση για να δώσει το βιογραφικό για συνεργασία και ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν ανταποκρίθηκε», είπε ο συνήγορος του κατηγορούμενου.

«Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου δεν τον κατήγγειλαν για βιασμό»
«Ο κόσμος έχει την πλάνη ότι η κυρίες Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου είναι οι καταγγέλλουσες, γιατί τις βλέπει κάθε μέρα επί 10 μήνες στην τηλεόραση, οι τρεις όμως κυρίες αυτές που είναι λαμπρές ηθοποιοί, καμία δεν κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό. Δεν είπαν ότι είναι βιαστής. Τον κατήγγειλαν για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας», κατέληξε ο δικηγόρος.