Επικαιρότητα:

Spare: O ράφτης του γάμου του Χάρι μιλάει για τον τσακωμό της Μέγκαν και της Κέιτ

12 Ιαν. 2023 - 10:31 | Συμβαίνει γύρω μας
Spare: O ράφτης του γάμου του Χάρι μιλάει για τον τσακωμό της Μέγκαν και της Κέιτ

Ο ράφτης πίσω από τις πολυσυζητημένες μετατροπές που έγιναν στα φορέματα των παρανύμφων της Μέγκαν Μαρκλ μίλησε εν μέσω της κυκλοφορίας των απομνημονευμάτων του πρίγκιπα Χάρι Spare.

Ο Ajay Mirpuri, τον οποίο ο Χάρι κατονομάζει στο βιβλίο του έδωσε για πρώτη φορά τη δική του εκδοχή σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Daily Mail. Ο Mirpuri διευκρίνισε ότι ενώ δεν ήταν μάρτυρας οποιασδήποτε διαφωνίας μεταξύ της Κέιτ Μίντλετον και της Μέγκαν Μαρκλ κατά την προετοιμασία του γάμου τον Μάιο του 2018, ωστόσο ο ίδιος και η ομάδα του εργάστηκαν αστραπιαία και πυρετωδώς για να ανακατασκευάσουν και τα έξι φορέματα των νεαρών παρανύμφων, συμπεριλαμβανομένης και της μικρής πριγκίπισσας Σάρλοτ.

«Αν συνέβη κάτι στο παρασκήνιο, δεν συνέβη μπροστά μου. Αλλά ναι, οι γάμοι είναι αγχωτικοί στις καλύτερες στιγμές - και ειδικά ένας σε αυτό το υψηλό επίπεδο- πρέπει να το σεβαστείτε αυτό», δήλωσε ο ράφτης στη Daily Mail.

«Αντιμετώπισαν ένα πρόβλημα όπως όλοι αντιμετωπίζουν σε έναν γάμο, με προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα ήταν αναστατωμένος αν τα φορέματα δεν εφάρμοζαν ακριβώς».

«Τις καταλαβαίνω όλες γιατί δεν θα ήθελαν τα παιδιά τους να βγουν σε μια μεγάλη σκηνή με ένα φόρεμα που δεν τους ταιριάζει - και αυτό ήταν όλο», δήλωσε ο Mirpuri για τα λευκά φορεματάκια. «Και τα έξι φορέματα των παρανύμφων έπρεπε να διορθωθούν και το κάναμε», είπε, προσθέτοντας ότι είναι περήφανος που η μικρή του επιχείρηση μπόρεσε να εξυπηρετήσει τη βασιλική οικογένεια.

Εκτός από την πριγκίπισσα Σάρλοτ, τα άλλα πέντε παρανυφάκια του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν για τον γάμο τους τον Μάιο του 2018 ήταν οι βαφτισιμιές του Χάρι, Florence van Cutsem και Zalie Warren, οι βαφτισιμιές της Μέγκαν, Rylan και Remi Lit και η Ivy Mulroney, κόρη της φίλης της Μαρκλ Jessica Mulroney.

Ο Mirpuri, ο οποίος διευθύνει τα ομώνυμα εργαστήρια ραπτικής Mirpui Bespoke σε Λονδίνο και Ελβετία, δήλωσε ότι ο ίδιος και η ομάδα του συμφώνησαν «αμέσως ότι και τα έξι φορέματα των παρανύμφων έπρεπε να διορθωθούν».

«Έπρεπε να δουλέψουμε πυρετωδώς για τέσσερις ημέρες, τέσσερις από εμάς δουλεύαμε μέχρι τις 4 το πρωί τρεις συνεχόμενες νύχτες, για να τα κάνουμε όπως έπρεπε», είπε χαρακτηριστικά για να συνεχίσει: «Φύγαμε από το κάστρο του Ουίνδσορ στις 10 το βράδυ, μία μέρα πριν από το γάμο. Παραπονέθηκε κανείς την ημέρα του γάμου για τα φορέματα των παρανύμφων και την εμφάνισή τους; Η απάντηση είναι όχι», πρόσθεσε.

Στο Spare, ο πρίγκιπας Χάρι γράφει ότι η κουνιάδα του Κέιτ έστειλε μήνυμα στη Μέγκαν τέσσερις ημέρες πριν από το γάμο, λέγοντας: «Το φόρεμα της Σάρλοτ είναι πολύ μεγάλο, πολύ μακρύ, πολύ φαρδύ. Έκλαιγε όταν το δοκίμασε στο σπίτι».

Σύμφωνα με το βιβλίο, η Μέγκαν της πρότεινε να δει τον ράφτη ο οποίος την «περίμενε» στο Kensington Palace από τις 8 το πρωί εκείνης της ημέρας, αλλά η Κέιτ επέμενε ότι «όλα τα φορέματα έπρεπε να ξαναφτιαχτούν».

Η Μέγκαν ανέφερε στην Κέιτ ότι είχε άγχος γύρω από τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ και τον γάμο, κάτι που η Κέιτ είπε ότι καταλάβαινε, αλλά η έντονη συζήτηση συνεχίστηκε.

«Δεν είμαι σίγουρη τι άλλο να πω. Αν το φόρεμα δεν ταιριάζει, τότε παρακαλώ πήγαινε τη Σάρλοτ να δει τον Ajay. Περιμένει όλη μέρα, έγραψε ο Χάρι ότι είπε η Μέγκαν. «Ωραία», φέρεται να απάντησε η Κέιτ.

«Λίγη ώρα αργότερα, έφτασα στο σπίτι και βρήκα τη Μεγκ να κλαίει με λυγμούς στο πάτωμα», γράφει ο Χάρι στο Spare. «Τρομοκρατήθηκα που την είδα τόσο αναστατωμένη, αλλά δεν θεώρησα ότι επρόκειτο για καταστροφή».

Ο Χάρι γράφει ότι η Κέιτ πέρασε την επόμενη μέρα από το σπίτι με λουλούδια και μια κάρτα και ζήτησε συγγνώμη.

Ο πρίγκιπας Χάρι είναι εξώφυλλο στο τεύχος αυτής της εβδομάδας του περιοδικού People, όπου μίλησε σε μια αποκλειστική συνέντευξη για τις ελπίδες του σχετικά με το τι θα αποκομίσει η οικογένειά του από τα απομνημονεύματά του.

«Δεν θέλω να πω σε κανέναν τι να σκεφτεί και αυτό περιλαμβάνει και την οικογένειά μου. Αυτό το βιβλίο και οι αλήθειες του είναι κατά πολλούς τρόπους μια συνέχεια του δικού μου ταξιδιού για την ψυχική υγεία. Είναι ένας ωμός απολογισμός της ζωής μου - τα καλά, τα κακά και όλα τα ενδιάμεσα», λέει μεταξύ άλλων ο Χάρι στο People.