Επικαιρότητα:

O Σούρας ξέσπασε: Μπράβο ήρωά μου, μπράβο παιδί μου. Συγκίνηση στο πλατό

04 Μαρ. 2023 - 13:58 | Συμβαίνει γύρω μας
O Σούρας ξέσπασε: Μπράβο ήρωά μου, μπράβο παιδί μου. Συγκίνηση στο πλατό

Ο Δημήτρης Σούρας δεν άντεξε και ξέσπασε στον αέρα του Open ακούγοντας τον Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος στα Τέμπη έσωσε αρκετό κόσμο από τα συντρίμμια του τρένου.

«Όσο μιλούσαν οι πολιτικοί, εγώ είχα κλείσει τα μάτια μου και στα αυτιά μου άκουγα το κλάμα των ψυχών. Κι άκουγα τη φωνή της μάνας που έλεγε ότι “με φώναξαν για να μου δώσουν τον άντρα μου και το παιδί μου και πήρα στάχτες και αποκαϊδια”. Και όταν άνοιξα ξανά τα μάτια μου, είδα τέσσερα χέρια να ζητούν τα παιδιά τους. Αυτά ακούω, αυτά είναι μέσα μου, αυτά με απασχολούν.

Μπράβο ρε Αντρέα, μπράβο. Θερμά συγχαρητήρια γι’ αυτό που είπες και γι’ αυτό που έκανες. Μπράβο ήρωά μου, μπράβο παιδί μου. Σε μια Ελλάδα γριά που χαντακώνει τα παιδιά της. Μπράβο που μίλησες για τα θύματα, μόλις τελείωσε το τριήμερο πένθος πιάσαμε στασίδια με ανθρώπους οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν, είναι εξαφανισμένοι στη γενικήγ κατάθλιψη, στο πένθος. Πενθούμε, δεν μιλούσαμε τρεις μέρες», είπε αρχικά ο Δημήτρης Σούρας.

Ο Δημήτρης Σούρας είπε στη συνέχεια συγκινημένος: «Μπράβο ρε Αντρέα, έδειξες ποιος στην πραγματικότητα είναι ο Έλληνας, αυτό θέλω να σας πω. Και όποιος δεν είναι συγκλονισμένος από αυτή την ιστορία, πάει να πει ότι δεν έχει συναίσθημα, πάει να πει ότι δεν ξέρει τι θα πει ανθρώπινη ζωή, πάει να πει ότι δεν ξέρει τι θα πει ανθρώπινο ήθος».