Επικαιρότητα:

Ξεσπά ο Ανδρέας Μικρούτσικος: Ο σκοταδιστής Αμβρόσιος δεν σεβάστηκε το εθνικό μας πένθος

10 Μαρ. 2023 - 12:20 | Συμβαίνει γύρω μας
Ξεσπά ο Ανδρέας Μικρούτσικος: Ο σκοταδιστής Αμβρόσιος δεν σεβάστηκε το εθνικό μας πένθος

Ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος ξεπέρασε, για άλλη μια φορά, τον εαυτό του. Αυτή τη φορά, συνδέει το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 57 άτομα, με το καρναβάλι. Αναρωτιέται, χωρίς ντροπή, εάν η τραγωδία αποτελεί... τιμωρία του Θεού.

Το πρωί της Παρασκευής (10/3), ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και ξέσπασε κατά του πρώην μητροπολίτη Αμβρόσιου. «Αυτός ο θεομπαίχτης, ο σκοταδιστής, το μαύρο σκυλί του πολέμου, που δε σεβάστηκε τη συλλογική μας θλίψη, το ότι χάθηκαν τα παιδάκια. Δεν σεβάστηκε τον πόνο των οικογενειών, τον πραγματικό πόνο ενός λαού και βγαίνει και δίνει τις δικές του ανεκδιήγητες ερμηνείες;» ανέφερε, αρχικά, ο παρουσιαστής.

Και συνέχισε πιο έντονα: «Όλο αυτό που έχει συμβεί είναι μία στροφή στην Ιστορία. Στα 70 μου αυτό το έζησα πολύ λίγες φορές στη ζωή μου. Επειδή η κοινωνία ακολουθεί την πεπατημένη και συσσωρεύονται κάποιες ποσοτικές αλλαγές που φέρνουν την ποιοτική αλλαγή. Είναι κουκιά μετρημένα, είναι τα παιδιά που δεν γύρισαν σπίτι, είναι ο συλλογικός πόνος. Δεν είναι δυνατόν εγώ να βγαίνω μετά από 7 μέρες στην εντατική και να ζω αυτό το δράμα, που είναι χειρότερο από το προσωπικό μου».