Επικαιρότητα:

Δολοφονία Μακρή - Βικτώρια Καρύδα: «Καμία καταδικαστική απόφαση δεν γυρίζει τον άνδρα μου πίσω»

30 Μαρ. 2023 - 16:07 | Συμβαίνει γύρω μας
Δολοφονία Μακρή - Βικτώρια Καρύδα: «Καμία καταδικαστική απόφαση δεν γυρίζει τον άνδρα μου πίσω»

Σε ισόβια κάθειρξη, όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο, καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας ο 33χρονος Βούλγαρος για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στην περιοχή της Βούλας.

Του επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την χορήγηση ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.
Αντιθέτως ο 37χρoνος αδελφός του που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αθωώθηκε, κατά πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του συνηγόρου της οικογένειας του Γιάννη Μακρή, κ. Γιάννη Μαρακάκη. 

«Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

«Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω», τόνισε από την πλευρά της, η Βικτώρια Καρύδα, σύζυγος του Γ. Μακρή.