Επικαιρότητα:

Μπελάδες για τον βασιλιά Κάρολο οι φήμες για εξώγαμο παιδί του Ουίλιαμ

20 Απρ. 2023 - 18:54 | Συμβαίνει γύρω μας
Μπελάδες για τον βασιλιά Κάρολο οι φήμες για εξώγαμο παιδί του Ουίλιαμ

Μέσα στον «πυρετό» των προετοιμασιών για την ιστορική τελετή στέψης, το μόνο που έλειπε από τον βασιλιά Κάρολο ήταν ο «πονοκέφαλος» που του προκαλούν οι φήμες για εξώγαμο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και για ομηρικούς καβγάδες του διαδόχου στον θρόνο με τη σύζυγό του Κέιτ. 

Σαν να μην έφταναν αυτά, μια δημοσκόπηση απειλεί να μετατρέψει τον… πονοκέφαλο σε ημικρανία αφού οι μισοί Βρετανοί (51%) δεν θέλουν να πληρώσει το κράτος τα έξοδα για την τελετή στέψης του.

 Η πρόσφατη ενεργοποίηση της διαδικασίας για την έκδοση του διαζυγίου της πρώην φίλης της πριγκίπισσας Κέιτ, Ρόουζ Χάνμπερι, από τον σύζυγό της, κόμη Ντέιβιντ Τσόμλεϊ, έδωσε νέα τροπή στις φήμες ότι η Χάνμπερι είναι ερωμένη του Ουίλιαμ. Πηγές από τον κύκλο της βασιλικής οικογένειας, που επικαλείται η ισπανική «Marca», υποστηρίζουν ότι ο Τσόμλεϊ ζήτησε διαζύγιο από τη Χάνμπερι όταν ανακάλυψε ότι η κόρη τους λαίδη Ιρις δεν είναι δικό του παιδί αλλά εξώγαμο του Ουίλιαμ.

Το δεύτερο χτύπημα για τον βασιλιά Κάρολο ήρθε από τον πρώην υπάλληλο του παλατιού του Μπάκιγχαμ Τομ Κουίν, ο οποίος στο νέο του βιβλίο «Golden Youth», υποστηρίζει ότι ο Ουίλιαμ κακοποιεί φραστικά, σωματικά και ψυχολογικά την Κέιτ. «Εχουν τρομερούς καβγάδες, στους οποίους πετάνε πράγματα ο ένας στον άλλο» γράφει μεταξύ άλλων ο Κουίν. 

Η στέψη και το Τίμιο Ξύλο
Θραύσματα από το Τίμιο Ξύλο δώρισε ο Πάπας Φραγκίσκος στον βασιλιά Κάρολο για την τελετή της στέψης του. Τα μικροσκοπικά κομμάτια από τον Τίμιο Σταυρό, πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Ιησούς, έχουν ενσωματωθεί ήδη στον ασημένιο Σταυρό της Ουαλίας, ο οποίος θα οδηγεί την πομπή της στέψης προς το αβαείο του Ουέστμινστερ.  Το ένα από τα κομμάτια του Τίμιου Ξύλου έχει μήκος ενός εκατοστού, ενώ το άλλο μόλις πέντε χιλιοστά και είναι τοποθετημένα στο κέντρο του ασημένιου Σταυρού σχηματίζοντας έναν ξύλινο σταυρό, ενώ για να μη φθείρονται από τα καιρικά φαινόμενα από πάνω τους έχει τοποθετηθεί ένα ροζ κρύσταλλο. Να σημειωθεί πως ο Σταυρός της Ουαλίας είναι κατασκευασμένος από ασήμι, το οποίο σφυρηλατήθηκε με 267.000 χτυπήματα σφυριού.

espressonews.gr