«Πυρά» από Ακρίτα για Σαββόπουλο που ψηφίζει ΝΔ: «Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω»

16 Μαίου 2023 - 19:15 | Συμβαίνει γύρω μας
«Πυρά» από Ακρίτα για Σαββόπουλο που ψηφίζει ΝΔ: «Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω»

Tις δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου αναφορικά με τις εκλογές της 21ης Μαΐου, σχολίασε η υποψήφια βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα.

 Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός τραγουδοποιός, εξέφρασε σε συνέντευξή του την ελπίδα του για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

 «Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της και εξιστορεί μία συνάντησή της με τον Διονύση Σαββόπουλο στα νεανικά της χρόνια. 

 Αναλυτικά η ανάρτηση:

«Όταν ήμουν μικρή, είχα πάει με τη μητέρα μου στο θρυλικό βιβλιοπωλείο ΙΚΑΡΟΣ του σπουδαίου ποιητή και λόγιου Νίκου Καρύδη. Εκεί συνάντησα το ίνδαλμά μου το Διονύση Σαββόπουλο.

 Ο «Νιόνιος» με την Σύλβα βρίσκονταν την ίδια περίοδο της χούντας, κρατούμενοι στην Ασφάλεια της οδού Μπουμπουλίνας για την αντιστασιακή τους δράση. Έφαγε πολύ ξύλο τότε ο Σαββόπουλος.

Χαρούμενη που τον γνώρισα επιτέλους από κοντά, αγόρασα τον δίσκο «Το φορτηγό» (πουλούσε και δίσκους ο ΙΚΑΡΟΣ) και τού τον έδωσα να μού τον υπογράψει. Μού έκανε αυτή την όμορφη αφιέρωση: “Στη Συννεφούλα ή Έλενα Διονύσης Σαββόπουλος”.  Η υστεροφημία του ανήκει στον ίδιο. Η αξιολόγηση της ανήκει σε εμάς. Στη γενιά που τον πίστεψε και τον τραγούδησε. Λυπάμαι που δεν έχω ακόμα τον δίσκο να τού τον επιστρέψω».

 

Διονύσης Σαββόπουλος: Ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ και στον Παύλο Τσίμα παραχώρησε ο μουσικοσυνθέτης Διονύσης Σαββόπουλος, στη διάρκεια της οποίας μίλησε για την πρόσφατη περιπέτεια υγείας που αντιμετώπισε, τα καλλιτεχνικά του σχέδια αλλά και τις επικείμενες εκλογές της 21ης Μαΐου.

«Λύσσαξε το διαδίκτυο, με παίρνανε τηλέφωνο άνθρωποι που είχαν να μου μιλήσουν για δεκαετίες», ανέφερε για την περιπέτεια της υγείας του. «Αυτή τη φορά ήταν βαρύς ο κορωνοϊός, με πυρετό και δύσπνοια» αποκάλυψε, περιγράφοντας την επίπονη εμπειρία του από τη νοσηλεία. «Είναι μια παράξενη εμπειρία αυτή η οποία έζησα», κατέληξε.

 «Παρακολουθώ με ενδιαφέρον το χιπ-χοπ και το ραπ γιατί εκεί υπάρχει ταύτιση λέξεων και ήχου» ανέφερε ο Διονύσης Σαββόπουλος σε άλλο σημείο της συνέντευξης του εκτιμώντας ότι μελλοντικά «το ραπ θα γίνει κάτι πολύ ποιητικό». 

Σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, ο Διονύσης Σαββόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει πάρει την απόφαση του», ενώ τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της Νέας Δημοκρατίας: «Ελπίζω σε μια αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι σέβεται «όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου», όμως επεσήμανε ότι παρατηρεί «ότι κάποια από αυτά τα κόμματα της υποτιθέμενης προοδευτικής συνεργασίας διατηρούν ένα παλαιό είδος φοιτητικής ξεγνοιασιάς και μιας υπερβολικής και αδικαιολόγητης αυτοπεποίθησης που μπορεί να αποβεί επικίνδυνη».