Εκλογές 2023: Οι celebrities που μένουν εκτός Βουλής

22 Μαίου 2023 - 08:56 | Συμβαίνει γύρω μας
Εκλογές 2023: Οι celebrities που μένουν εκτός Βουλής

Τραγουδιστές, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι και αθλητές ζήτησαν την ψήφο των πολιτών στις βουλευτικές εκλογές 2023. Αρκετοί ήταν όμως αυτοί που έμειναν εκτός. 

Νέα Δημοκρατία
Εκτός ο Γιούρκας Σεϊταρίδης
 Ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004 έδωσε μάχη από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Ιωαννίνων αλλά δεν εξελέγη. Πρώτος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στα Ιωάννινα είναι και βγαίνει ο Κωνσταντίνος Τασούλας.

Εκτός η Νόνη Δούνια
 
Η Νόνη Δούνια ήταν υποψήφια με τη ΝΔ στην Α’ Πειραιώς και Νήσων και δεν κατάφερε να εκλεγεί. Πρώτοι στην Α' Πειραιώς με τη ΝΔ εκλέγονται οι Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Δόμνα-Μαρία Μιχαηλίδου και Νικόλαος Βλαχάκος.

Εκτός ο Σταύρος Νικολαΐδης
Ο Σταύρος Νικολαΐδης ήταν υποψήφιος με τη ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

 
Εκτός ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος
Ο στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός κατέβηκε στις εκλογές στο Νότιο Τομέα Αθηνών με τη ΝΔ αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

ΣΥΡΙΖΑ
Εκτός ο Mιθριδάτης Χατζηχατζόγλου
Η ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του Μιθριδάτη Χατζηχατζόγλου, τραγουδιστή του συγκροτήματος «Ημισκούμπρια» προκάλεσε έντονη πολιτική αντιπαράθεση. Ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα Αθηνών και δεν κατάφερε να εκλεγεί. 

Εκτός ο Μάριος Αθανασίου 
Ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου που ήταν υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Εκτός η Άννα Χατζησοφιά 
Τη στήριξη των πολιτών ζητούσε η γνωστή σεναριογράφος και ηθοποιός, υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Χατζησοφιά, η οποία όμως δεν κατάφερε να πείσει τους πολίτες του Βόρειου Τομέα Αθηνών.

ΚΚΕ
Εκτός ο «DJ Rico» Βαγγέλης Σερίφης
Ο Βαγγέλης Σερίφης ή αλλιώς DJ Rico ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ στον Δυτικό Τομέα Αθήνας αλλά δεν εξελέγη βουλευτής.

Εκτός η Ελένη Γερασιμίδου 
Η ηθοποιός Ελένη Γεραμισίδου έδωσε για μία ακόμη φορά τη μάχη της ψήφου με το ΚΚΕ στην Ανατολική Αττική αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί. 

Εκτός ο Παύλος Ορκόπουλος 
Ο δημοφιλής ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος, ήταν εκ νέου υποψήφιος με το ΚΚΕ στον Νότιο Τομέα Αθηνών αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Εκτός η Λίλα Καφαντάρη
Η Λίλα Καφαντάρη υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στην Κορινθία, βγήκε πρώτη σε ψήφους αλλά δεν μπαίνει στη Βουλή επειδή είναι χαμηλό το ποσοστό του ΚΚΕ στην συγκεκριμένη περιφέρεια. 

Υπόλοιπα κόμματα
ΜέΡΑ25: Εκτός ο Αντώνης Ξυλούρης («Ψαραντώνης»)
Ο μουσικός στελέχωσε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25 και δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Πλεύση Ελευθερίας: Εκτός ο Σπύρος Μπιμπίλας 
«Φέρτε τη Ζωή στη νέα Βουλή», ήταν το μήνυμα του γνωστού ηθοποιού και προέδρου του ΣΕΗ, Βασίλη Μπιμπίλα. Η Πλεύση Ελευθερίας δεν μπήκε στη Βουλή και ο κ. Μπιμπίλας δεν μπήκε στη Βουλή.

«Κίνημα Φτωχών»: Εκτός ο Παύλος Κοντογιαννίδης 
Ο ηθοποιός και ιδρυτής του κόμματος «Κίνημα Φτωχών» κατέβηκε στις εθνικές εκλογές και ήταν υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθηνών, στον νομό Ημαθίας και στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το κόμμα δεν μπήκε στη Βουλή.

Εθνική Δημιουργία: Εκτός ο Βασίλης Τσιάρτας
Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, μέλος της εθνικής ομάδας του 2004, βρέθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος Τζήμερου - Κρανιδιώτη το οποίο δεν μπαίνει στη Βουλή.

ΕΑΝ: Εκτός ο Βασίλης Παϊτέρης
Με το κόμμα «ΕΑΝ» του Αναστάσιου Κανελλόπουλου ήταν υποψήφιος στις εκλογές της 21ης Μαΐου ο τραγουδιστής Βασίλης Παϊτέρης, ο οποίος δεν εκλέχθηκε βουλευτής.