Επικαιρότητα:

Γιάννης Μαρκόπουλος: «Σίγησε» η μουσική ψυχή της Ελλάδας

11 Ιουν. 2023 - 16:36 | Συμβαίνει γύρω μας
Γιάννης Μαρκόπουλος: «Σίγησε» η μουσική ψυχή της Ελλάδας

Φτωχότερη είναι από χθες με το θάνατο του Γιάννη Μαρκόπουλου η ελληνική μουσική.
Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 84 ετών στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» μετά από μάχη αρκετών των εβδομάδων με την ασθένειά του.

Τον θάνατο του μεγάλου δημιουργού που αφήνει τεράστια πολιτιστική κληρονομιά στον τόπο ανακοίνωσε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οικογένειά του.

Τα συλλυπητήρια για τη μεγάλη απώλεια εξέφρασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καθώς και καλλιτέχνες και συνεργάτες του μουσικοσυνθέτη.

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου δήλωσε: «Αποχαιρετώ με συγκίνηση έναν συνθέτη που αναζήτησε την έμπνευση στον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης και μετουσίωσε το ήθος της σ’ ένα σύγχρονο, ενδιαφέρον, πολυδιάστατο, εντελώς προσωπικό ιδίωμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Τα λόγια δεν μπορούν παρά να είναι ”παραπονεμένα” για την απώλεια του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου. Ένα πλήγμα για τον πολιτισμό μας, που χάνει έναν πιστό υπηρέτη του. Αλλά και για την κοινωνία μας και την αγαπημένη του Κρήτη, που χάνει μία ευγενική μορφή της».

Ο Αλέξης Τσίπρας δημοσίευσε: « Ο Γιάννης Μαρκόπουλος ήταν βαθιά ελληνικός και απέραντα παγκόσμιος. Και ταυτόχρονα, μία προσωπικότητα διαχρονικά ταγμένη στη δημοκρατία και την πρόοδο. Σήμερα, ξεριζώθηκε ένα κομμάτι από τις Ρίζες μας».

megatv.com