Επικαιρότητα:

Θερινές εκπτώσεις 2023: Πότε είναι - Η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά

19 Ιουν. 2023 - 08:53 | Συμβαίνει γύρω μας
Θερινές εκπτώσεις 2023: Πότε είναι - Η Κυριακή με ανοιχτά μαγαζιά

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων 2023, οι οποίες τοποθετούνται χρονικά τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου.

 Συνεπώς φέτος οι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν στις 10 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου.

Στο πλαίσιο των εκπτώσεων θα λειτουργήσουν και τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή μετά την έναρξή τους, στις 16 Ιουλίου 2023.

Ωστόσο, την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη των θερινών εκπτώσεων θα εκδώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αλλά και το ΣΕΛΠΕ, όπου θα αναλύεται και το ωράριο των καταστημάτων.

Σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται.
Το ποσοστό της έκπτωσης θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Κυριακή 16/7 με ανοιχτά μαγαζιά - Το ωράριο
Τα πολυκαταστήματα μένουν ανοιχτά τις προβλεπόμενες Κυριακές και ήδη ορισμένα έχουν ανακοινώσει το ωράριο λειτουργίας τους για το εορταστικό ωράριο του Πάσχα 2023. Συγκεκριμένα για την Κυριακή θα λειτουργήσουν ως εξής:

Mall και Golden Hall

Την Κυριακή 16/7 θα λειτουργήσουν από τις 11 μέχρι τις 20:00.

McArthurGlen

Και το εκπτωτικό χωριό θα μείνει ανοιχτό -όπψς κάθε Κυριακή- από τις 11 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Athens Metro Mall

Επίσης θα μείνει ανοιχτό μεταξύ 11:00-20:00.

Για τα σούπερ μάρκετ πάντως αναμένονται οι ανακοινώσεις, αφού κάθε αλυσίδα διαμορφώνει τη δική της πολιτική αναφορικά με τη λειτουργία τις Κυριακές. Έχει επικρατήσει, τα περισσότερα σούπερ μάρκετ να μένουν κλειστά τις Κυριακές εκτός από τα εορταστικά ωράρια τα Χριστούγεννα και το Πάσχα που μένουν ανοιχτές περισσότερα σούπερ μάρκετ, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Κυριακές που ο νόμος επιτρέπει να μένουν ανοιχτά.