Επικαιρότητα:

Waterboom: Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης μετά τις εικόνες χάους και τα δακρυγόνα

24 Ιουν. 2023 - 09:58 | Συμβαίνει γύρω μας
Waterboom: Η επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης μετά τις εικόνες χάους και τα δακρυγόνα

Τον τρόμο σκόρπισαν το απόγευμα της Πέμπτης 22/6 άγνωστοι στο Waterboom Festival, όταν πέταξαν δακρυγόνα στο πλήθος, με αποτέλεσμα να τρομάξουν οι έφηβοι και οι γονείς τους στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Οι σκηνές χάους που ακολούθησαν είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μίας έφηβης κοπέλας και το λιποθυμικό επεισόδιο ενός 17χρονου αγοριού. Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της ρίψης των δακρυγόνων μετέδωσε στη χθεσινή της εκπομπή η Τατιάνα Στεφανίδου.

Οι διοργανωτές του Waterboom Festival εξέδωσαν τις προηγούμενες ώρες επίσημη ανακοίνωση για όσα δυσάρεστα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Πέμπτης, εκφράζοντας τη συγγνώμη τους για την τροπή που πήρε η εκδήλωση.

«Η ομάδα του Waterboom Festival απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την απερίσκεπτη πράξη της ρίψης δακρυγόνου / καπνογόνου στο χώρο της εκδήλωσης. Η διοργάνωσή μας τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία security που υλοποίησε άμεσα το σχέδιο εκκένωσης και με τον άριστο επαγγελματισμό της κατάφερε να διαχειριστεί άμεσα το γεγονός και να επιτρέψει την άμεση αποσυμφόρηση του πλήθους.

Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με την αστυνομία, διευκολύνοντας το έργο της και παραμένοντας στην διάθεση της για την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που θα επιτρέψει τον εντοπισμό του δράστη. Απευθύνουμε παράλληλα έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία σε οπτικοακουστική ή άλλη μορφή που μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να βρεθεί ο δράστης.

Βάσει των διεθνώς αποδεκτών πρακτικών ασφαλείας η εκδήλωση συνεχίστηκε ώστε να απομονωθεί το περιστατικό και να μην δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση πανικού.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και του First Aid Ambulance που με την άμεση επέμβαση τους αποφεύχθηκε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό. Θέλουμε να δηλώσουμε μια ειλικρινή συγνώμη σε όλους τους επισκέπτες μας για την αναστάτωση που προκάλεσε το γεγονός».