Επικαιρότητα:

Συγκλονίζει ο Βαγγέλης Γκούμας – «Έδωσα τον προσωπικό μου αγώνα για το σπίτι μου»

18 Ιουλ. 2023 - 17:51 | Συμβαίνει γύρω μας
Συγκλονίζει ο Βαγγέλης Γκούμας – «Έδωσα τον προσωπικό μου αγώνα για το σπίτι μου»

Αρκετοί είναι οι κάτοικοι των περιοχών σε Λαγονήσι, Ανάβυσσο, Καλυβίων και Κουβαρά οι οποίοι έχουν παραμείνει κοντά στα σπίτια τους και παλεύουν με τις φλόγες για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Ανάμεσα στους κατοίκους βρίσκεται και ο δημοσιογράφος του Star, Βαγγέλης Γκούμας καθώς όπως ανέφερε ο ίδιος σε ζωντανή σύνδεση έδωσε προσωπικό αγώνα για να γλιτώσει την περιουσία του.

«Πιστεύω ότι είναι ασφαλές το σπίτι μου. Έφυγα από το εκείνο το σημείο, αφού έδωσα τον προσωπικό μου αγώνα ως κάτοικος της περιοχής, προκειμένου να γλιτώσω το σπίτι μου και τα υπόλοιπα σπίτια. Δυστυχώς ένα σπίτι έχει τυλιχθεί ολόκληρο στις φλόγες, δεν έχει απομείνει τίποτα στο εσωτερικό. Αυτό το σπίτι μάλιστα μαθαίνουμε έχει καταστραφεί δεύτερη φορά… Ο αέρας είναι αυτός που μεταφέρει τη φωτιά με τρομακτική ταχύτητα» ανέφερε αρχικά ο γνωστός δημοσιογράφος.

Ο Βαγγέλης Γκούμας, εξήγησε πως ξεκίνησαν όλα το πρωί της Δευτέρας: «Στις 12 το πρωί βγαίνω στο μπαλκόνι και βλέπω τη φωτιά από την άλλη μεριά του βουνού. Ήταν τόσο δυνατός ο άνεμος που κατάλαβα ότι ήταν θέμα λεπτών η φωτιά να “καβαλήσει” το βουνό. 

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα. Στην επόμενη μισή ώρα, η φωτιά κάλυψε όλη την πλευρά του βουνού. Εξαπλώθηκε με τρομακτική ταχύτητα και ο φόβος ήταν μην περάσει στην παραλία. Προσπάθησα να απομακρύνω τα αυτοκίνητα από το σπίτι μου και μέχρι να πάμε στην παραλία και να γυρίσουμε είχε φτάσει έξω από το σπίτι».