Επικαιρότητα:

Μωρό γορίλας αγαπά σαν πατέρα του τον φύλακα του ζωολογικού κήπου που του έσωσε τη ζωή

17 Σεπ. 2023 - 12:51 | Συμβαίνει γύρω μας
Μωρό γορίλας αγαπά σαν πατέρα του τον φύλακα του ζωολογικού κήπου που του έσωσε τη ζωή

Δεν σταματούν ποτέ να μας εκπλήσσουν οι ομοιότητές μας με άλλα πρωτεύοντα θηλαστικά, τις οποίες έχει αναδείξει με μοναδικό τρόπο η Jane Goodall, μεταξύ άλλων σπουδαίων επιστημόνων και ακτιβιστών. Αυτή τη φορά σειρά έχει μια ιστορία που μας έρχεται από ένα ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας, με πρωταγωνιστή έναν φύλακά του, τον Chad Staples, και ένα μωρό γορίλα.


Το μωρό, που γεννήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ονομάστηκε Kaius. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά, μέχρι που ο πατέρας του το πήρε από τα χέρια της μητέρας του. Όταν της το επέστρεψε, με τη διαμεσολάβηση του προσωπικού του ζωολογικού κήπου, η μαμά του σταμάτησε να το φροντίζει. «Το μωρό είχε χάσει το χρώμα του και είχε θολό βλέμμα, οπότε σπεύσαμε στον κτηνίατρο» θυμάται ο Staples.

Τα προγνωστικά για τον Kaius δεν ήταν καλά, οι γιατροί φοβήθηκαν ότι δεν θα έβγαζε τη νύχτα. Όμως ο Staples δεν το έβαλε κάτω: Πέρασε όλη τη νύχτα με τον Kaius κοιμισμένο πάνω στο στήθος του. «Και μόνο αυτή η επαφή, και ο χτύπος της καρδιάς μου, το ηρέμησε και βοήθησε στον έλεγχο των καρδιακών παλμών και της αναπνοής του». Έτσι, η ανάρρωση του μωρού ήταν σχεδόν θαυματουργή.

Τα προγνωστικά για τον Kaius δεν ήταν καλά, οι γιατροί φοβήθηκαν ότι δεν θα έβγαζε τη νύχτα. Όμως ο Staples δεν το έβαλε κάτω: Πέρασε όλη τη νύχτα με τον Kaius κοιμισμένο πάνω στο στήθος του.


Ο Staples το έφερε σε επαφή με άλλα μέλη του προσωπικού, για να μην προσκολληθεί σε εκείνον, αλλά σαν τα ανθρώπινα μωρά, ο Kaius χρειαζόταν έναν κηδεμόνα. Έτσι, ο φύλακας το σύστησε σε έναν άλλο θηλυκό γορίλα, τη 42χρονη θεία του μωρού, G-Anne, που τον πήρε υπό την προστασία της.

Ωστόσο η σχέση του Staples με το μωρό δεν τελείωσε ποτέ. Ο φύλακας συνεχίζει να το ταΐζει με μπιμπερό και να το κάνει βόλτες στο ζωολογικό κήπο. Το γοριλάκι τού ανταποδίδει τη φροντίδα χώνοντας το πρόσωπό του στο δικό του, προσπαθώντας να τον φιλήσει και κρατώντας τον σφιχτά, σαν να είναι ο πατέρας του.

«Είναι μωρό ακόμα, αλλά μου αρέσει να τον σκέφτομαι στο μέλλον σαν έναν όμορφο, δυνατό γορίλα που θα φροντίζει τη δική του οικογένεια» καταλήγει ο Staples.


Δείτε σχετικές αναρτήσεις:

.marieclaire.