Επικαιρότητα:

Σοφία Ζαχαράκη – Η συγκίνηση της υπουργού για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη

09 Ιαν. 2024 - 10:57 | Συμβαίνει γύρω μας
Σοφία Ζαχαράκη – Η συγκίνηση της υπουργού για τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη

Καλεσμένη στην εκπομπή Πρωινή Ζώνη του Action24 βρέθηκε η Σοφία Ζαχαράκη, λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της νέας γυναικοκτονίας της 41χρονης εγκύου στη Θεσσαλονίκη. Η υπουργός κοινωνικής συνοχής και οικογένειας δεν έκρυψε τη συγκίνησή της και δήλωσε συγκλονισμένη από το αποτρόπαιο γεγονός.

 «Για αρχή, ξέρετε ότι και μόνο το άκουσμα όλων αυτών των λεπτομερειών σε σοκάρει, παίρνουμε λίγο χρόνο για να εμπεδώσουμε αυτό το οποίο έχει συμβεί, από χέρι ενός συντρόφου να χάσει μια γυναίκα τη ζωή της», είπε αρχικά η Σοφία Ζαχαράκη στον αέρα του Action24 εμφανώς συγκινημένη.

«Θα περιμένουμε βέβαια τις λεπτομέρειες αλλά το σίγουρο είναι ότι πρέπει να εξαντλείται η αυστηρότητα και κανενός είδους βία δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό», τόνισε η υπουργός της κυβέρνησης.

«Ξέρετε ότι το 84 τοις εκατό των περιστατικών που έρχονται να καταγγελθούν είναι από τον σύντροφο ή τον σύζυγο; Το ξέρετε ότι το 71 τοις εκατό είναι μητέρες; Γιατί ήταν μητέρα η συγκεκριμένη κοπέλα και κυοφορούσε το δεύτερο», ανέφερε στη συνέχεια η Σοφία Ζαχαράκη, που δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Για αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Για αυτά που είναι εδώ κοντά μας και μπροστά μας πρέπει να ξέρει όποιος μας ακούει ότι υπάρχει αυστηρό πλαίσιο. Αυτό είναι και το χρέος μας», υπογράμμισε η Σοφία Ζαχαράκη στην πρωινή εκπομπή του Action24.