Επικαιρότητα:

Πάτμος, η Μυστηριακή

18 Ιουν. 2014 - 09:12 | Ταξίδια

Bohemian και ανεπιτήδευτα κοσμοπολίτισσα, η Πάτμος θα σας παρασύρει στους ρυθμούς της. Το νησί της Αποκαλύψης είναι…σκέτη αποκάλυψη για τους ταξιδιώτες που απεχθάνονται τα στημένα και θεωρούν πως οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία να αλλάξουμε παραστάσεις, να πετάξουμε τα τακούνια μας και να χορέψουμε ξυπόλητοι, την ώρα που ο ήλιος ανατέλλει.


Είναι από τα πιο γνωστά θρησκευτικά κέντρα και τουρίστες απ’ όν τον κόσμο συρρέουν για να δουν από κοντα το Σπήλαιο της Αποκάλυψης και την Μονή της Πάτμου. Φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Από τα πιο ιδιαίτερα νησιά που έχω επισκεφθεί, με κέρδισε με τη φυσική της ομορφιά. Αν και την είχα επισκεφθεί Αύγουστο, δεν υπήρχε κοσμοσυρροή στους δρόμους, στα bar και τις παραλίες. Για εσάς που προγραμματίζετε τις διακοπές σας και θέλετε να αποφύγετε τις ορδές μανιασμένων τουριστών  η Πάτμος είναι  ό,τι πρέπει.


Κεφάλαιο για τον Χριστιανισμό

Έδώ γράφτηκε το Ιερό βιβλίο της Αποκάλυψης και είναι ένας από τους δύο τόπους στην Γη, όπου έχει ακουστεί η φωνή του Θεού. Είναι όμως ένας σημαντικό τόπος και για όλους τους πνευματικούς ανθρώπους που λατρεύουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Πάτμου και τον πολιτισμό της.
Η σπηλιά της αποκάλυψης βρίσκεται στη Πάτμο στο μέσον περίπου της διαδρομής από το λιμάνι της Σκάλας μέχρι τη χώρα. Η χριστιανική παράδοση υποστηρίζει ότι μέσα στη σπηλιά σχίστηκε ο βράχος και από εκεί, από τρεις μικρότερες σχισμές που συμβολίζουν την Αγία τριάδα, ακούγονταν η φωνή του Θεού όταν υπαγόρευε στον Ιωάννη το κείμενο της Αποκάλυψης.

Αποκάλυψη on the beach
Έσεις που βαριέστε να οδηγείτε, βρήκατε το νησί των ονείρων σας. Oι αποστάσεις είμαι μικρές μεταξύ τους και με κέντρο την Σκάλα, το λιμάνι, μπορείτε να πηγαίνετε σε διαφορετική παραλία ακόμη και πρωί – απόγευμα. Στις περισσότερες παραλίες της Πάτμου θα βρείτε Αλμυρίκια για ίσκιο και ένα καφέ ή ταβέρνα για τα απαραίτητα, ενώ υπάρχουν και οργανωμένες παραλίες με ομπρέλες και ξαπλώστρες για όσους δεν τους ενθουσιάζει η ιδέα να βάλουν την πετσέτα τους στην άμμο ή στα βότσαλα.

Γροίκος

Η παραλία του Γροίκου είναι η παραλία στον κόλπο του ομώνυμου οικισμού Γροίκος της Πάτμου. Φιλόξενη ατμόσφαιρα, πεντακάθαρα νερά και πολλά μαγαζιά για να απολαύσετε δίπλα στην θάλασσα το ποτό, το φαγητό ή τον καφέ σας.

Κάμπος

Η παραλία βρίσκεται αμέσως μετά το χωριό Κάμπος στην περιοχή που ονομάζεται και Κάτω Κάμπος. Στην παραλία Κάμπος θα βρείτε να ενοικιάσετε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ υπάρχουν θαλάσσια ποδήλατα και κανό.

Άσπρη παραλία

Μια μαγική εικόνα σας περιμένει μόλις  φτάσετε στον μικρό  απομονωμένο κόλπο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην Σκάλα, πριν από την Μελόι. Μεγάλα Αλμυρίκια βρίσκονται σε όλο το μήκος της παραλίας για την απαραίτητη σκιά.

Μια χώρα, άλλο πράγμα

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που διεθνείς celebrities έχουν αγοράσει σπίτια στη Χώρα της Πάτμου. Βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μακριά από τη Σκάλα. Λιλιπούτεια, κοσμοπολίτικη με φανταστικές επιλογές για ποτό και φαγητό, συγκεντρώνει όμορφους ανθρώπους, με τεράστια χαμόγελα και διάθεση να ξεφύγουν από την καθημερινότητα. Ανθρώπους σαν κι εσάς…