Επικαιρότητα:

Έξι πράγματα που αλλάζουν στον άνδρα όταν παντρευτεί

07 Απρ. 2015 - 18:22 | Άνδρας

Αν ο σύντροφός σας έχει ακόμα δεύτερες σκέψεις για το γάμο, ίσως οι επιστημονικές έρευνες να του αλλάξουν γνώμη! Σύμφωνα με μελέτες, ο γάμος κάνει καλό στην υγεία, στην ψυχολογία και σχεδόν σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας ενώ συγκριμένα για τους άντρες έχει μόνο θετικές επιπτώσεις στη ζωή τους. Πόσο τελικά αλλάζει ο γάμος τους άντρες σύμφωνα με τους επιστήμονες;

1.  Οι παντρεμένοι άντρες έχουν πιο υγιή καρδιά: Η αγάπη κάνει καλό στην καρδιά, αφού σύμφωνα με έρευνες το ποσοστό θνησιμότητας από καρδιαγγειακά προβλήματα είναι 46% λιγότερο στους παντρεμένους συγκριτικά με τους εργένηδες.

2. Θα παχύνουν: Οι περισσότεροι άντρες παχαίνουν μετά το γάμο και όχι όπως λένε κατά τη διάρκεια μιας μακροχρόνιας σχέσεις. Το 25% των αντρών σύμφωνα με τις έρευνες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν κιλά τρώγοντας το φρεσκομαγειρεμένο φαγητό που ετοίμασε η σύζυγός τους.

3.Έχουν πιο υγιή μυαλό: Οι παντρεμένοι έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν κάποια ψυχική ασθένεια, κατάθλιψη και Alzheimer.

4.Ζουν περισσότερο: Σύμφωνα με έρευνες οι παντρεμένοι ζουν περισσότερο από τους εργένηδες, τους χήρους ή τους διεζευγμένους ακριβώς επειδή η ποιότητα ζωής βελτιώνει την γενικότερη υγεία του παντρεμένου.

5.Βγάζουν περισσότερα λεφτά: Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι άντρες υποσυνείδητα θέλουν να είναι οι ‘κουβαλητές’ του σπιτιού για αυτό μετά τον γάμο προσπαθούν να βγάλουν περισσότερα λεφτά για να συντηρήσουν την οικογένειά τους. 

6. Πίνουν λιγότερο: Όχι, οι άντρες δεν θέλουν να πίνουν περισσότερο μετά το γάμο! Στην πραγματικότητα οι παντρεμένες γυναίκες πίνουν περισσότερο συγκριτικά με τους συζύγους τους που ακολουθούν πιο υγιεινές συνήθειες αναφορικά με το ποτό.