Επικαιρότητα:

Οι τροφές που θα ανακουφίσουν τον πόνο στην κοιλιά του παιδιού

15 Ιουλ. 2015 - 09:21 | Παιδιά

Οι πόνοι στην κοιλιά μπορεί να οφείλονται σε πολλούς λόγους και  κάποιοι από αυτούς μπορεί να είναι και σοβαροί. Ο πόνος στην κοιλιά του παιδιού είναι συχνά ένα αληθινό αίνιγμα για τους γονείς, γιατί το παιδί δεν μπορεί να περιγράψει που πονάει ακριβώς και πως νιώθει. Σίγουρα ο πόνος στην κοιλία, όταν επιμένει χρειάζεται ιατρική εξέταση προκειμένου να διαγνωστεί ο λόγος που υπάρχει έντονη ενόχληση.

Οι πιο συνήθεις λόγοι που προκαλούν κοιλιακό άλγος  σε ένα παιδί είναι  η δυσκοιλιότητα, εάν αυτό έχει, ή κάποιο  μικρόβιο γαστρεντερίτιδας. Άλλες φορές ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να προέρχεται εξαιτίας κάποιας λοίμωξης  του ανώτερου αναπνευστικού. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το κρυολόγημα και η γρίπη μπορούν να εκδηλωθούν και με συμπτώματα πέρα από το βήχα, την καταρροή ή τον πυρετό, όπως ο πόνος στην κοιλιά. 

Εμείς σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές, ώστε να προσέξετε ποιες τροφές πρέπει να αποφύγετε, όταν πονάει η κοιλιά  του.

Όταν το παιδί σας είναι δυσκοίλιο και σας παραπονεθεί πως η κοιλίτσα του πονάει εσείς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον παράγοντα που προκαλεί τον πόνο εμπλουτίζοντας τη διατροφή του με φυτικές ίνες. Πιο συγκεκριμένα  φρούτα, λαχανικά και δημητριακά είναι μια ομάδα τροφών που υπόσχονται ότι θα κάνουν ό τι καλύτερο μπορούν για να ανακουφίσουν το παιδί σας. Επίσης, μην ξεχνάτε να του δίνετε νερό. Η ενυδάτωση του οργανισμού είναι πολύ σημαντική όταν προκύπτει ζήτημα δυσκοιλιότητας.

Εάν το  παιδί σας έχει προσβληθεί από κάποιον ιό  γαστρεντερίτιδας και έχει διάρροια  τότε πρέπει να αποφεύγετε συγκεκριμένες τροφές όπως ζαχαρούχα ποτά, γλυκά, πολλά λαχανικά και προτιμήστε στερεά τροφή.

Όταν το παιδί σας έχει ισχυρούς πόνους στο στομάχι σίγουρα θα αρνείται να φάει ο,τιδήποτε του προσφέρετε. Στην περίπτωση του έντονου πόνου στο στομάχι το φαγητό και ακόμα περισσότερο το νερό είναι απαραίτητα προκειμένου να περάσει ο πόνος. Το παιδί σας πρέπει να πιει νερό, γιατί ο πόνος μπορεί αν έχει προκληθεί από μια ελαφριά  αφυδάτωση.  Για να είστε σίγουρες ότι δεν θα επιτείνετε το πρόβλημα επιλέξτε κάτι αγνό και ασφαλές όπως λευκό ρύζι ή ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί για το απογευματινό του που θα το χορτάσει χωρίς να το πειράξει. Την επόμενη μέρα μπορείτε  να προσθέσετε και λίγη πρωτεΐνη, που θα το βοηθήσει να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Φτιάξτε ένα κοτόπουλο ή μια ομελέτα για να του εξασφαλίσετε την ποσότητα που του χρειάζεται.

 

 

govastileto