Επικαιρότητα:

Ποια είναι η… χειρότερη αεροπορική εταιρία του κόσμου;

03 Σεπ. 2015 - 09:37 | Ταξίδια
Ποια είναι η… χειρότερη αεροπορική εταιρία του κόσμου;

Κυρίες και κύριοι, δέστε τις ζώνες σας (αν μπορέσετε) για μια πτήση με την Air Koryo.

Πριν μερικούς μήνες σας είχαμε ανακοινώσει την κορυφαία αεροπορική εταιρία, η οποία δεν ήταν άλλη από την Qatar Airways. Στην αντίπερα όχθη, όμως, βρίσκεται μια άλλη αεροπορική, η οποία πιάνει… πάτο στην ετήσια κατάταξη για 4 χρονιά και μάλλον δεν είναι τυχαίο που έχει αποκλειστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για την Air Koryo της Βόρειας Κορέας, η οποία βρίσκεται 65 χρόνια στον αέρα, με μερικά κάπως… τρομακτικά αεροσκάφη, τα οποία αγοράστηκαν από τη Σοβιετική Ένωση στο τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Όσοι, λοιπόν, δεν αποθαρρύνονται από το γεγονός ότι στη Βόρεια Κορέα δεν επιτρέπεται να φοράει κάποιος τζιν ή να μιλάει στους ντόπιους –μεταξύ άλλων- ίσως πρέπει να ξανασκεφτούν το γεγονός ότι θα πρέπει να «πετάξουν» με την εθνική αεροπορική Air Koryo. Η συγκεκριμένη εταιρία είναι η μοναδική στον πλανήτη που έχει πάρει μόνο 1 αστέρι στα 5 από το σύστημα αξιολόγησης Skytrax ανάμεσα σε 197 αεροπορικές και ο λόγος, εκτός των αεροσκαφών σοβιετικής εποχής, είναι οι υποτυπώδεις ζώνες ασφαλείας και η υπό αμφισβήτηση ασφάλεια που παρέχει στην κάθε της πτήση, κάτι που σημαίνει ότι όσοι ταξιδεύουν με την Air Koryo, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούν…