Επικαιρότητα:

Σύρος, εστιατόρια: Δοκιμάζουμε τις καλύτερες γεύσεις του νησιού

20 Αυγ. 2016 - 11:19 | Ταξίδια
Σύρος, εστιατόρια: Δοκιμάζουμε τις καλύτερες γεύσεις του νησιού

>Δεν είναι υπερβολή το να πει κανείς ότι πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά της χώρας, αφού παραδίδει σταθερά μαθήματα ιστορίας και πολιτισμού τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επισκέπτες της.

Ακόμη ένα ατού της είναι η θεσπέσια γαστρονομία της, η οποία αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις ακόμη και στους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μάθετε λοιπόν, που θα δοκιμάσετε τα καλύτερα την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στη Σύρο.

Της Φιλομήλας

Το μεζεδοπωλείο Της Φιλομήλας στην παραλία του Αζόλιμνου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε value for money γαστριμαργικές προτάσεις. Στον παιχνιδιάρικο και χρωματιστό του χώρο θα απολαύσετε πιάτα της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας, ενώ θα εκτιμήσετε τις πολύ καλές τιμές του. Μπορείτε να γευματίσετε εδώ, αφού κάνετε το μπάνιο σας στην παραλία. Το μεζεδοπωλείο φημίζεται και για την αγάπη του στην έντεχνη μουσική. Πληροφορίες Αζόλιμνος, τηλ. 22810 62088, fb page: Μεζεδοπωλείο Της Φιλομήλας Πηγή: www.greekguide.com

Αλλού Γυαλού

Η όμορφη βεράντα, ακριβώς πάνω από την παραλία Κίνι, με τη minimal αισθητική και την αιγαιοπελαγίτικη διάθεση είναι ένας από τους λόγους που καθιστούν ευρέως γνωστό το εστιατόριο Αλλού Γυαλού στο νησί της Σύρου. Ωστόσο, αυτό που θα σας κάνει να το επισκεφτείτε είναι η δημιουργική ελληνική και μεσογειακή κουζίνα του, η οποία έχει καταφέρει να το κατατάξει στις κορυφαίες επιλογές ντόπιων και επισκεπτών του νησιού. Πίσω από την επιτυχημένη πορεία του Αλλού Γυαλού κρύβονται ο κος Ιωάννης Λιέας με τη σύζυγό του Λίνα Φουρνιστάκη, η οποία ευθύνεται για τις γευστικές και εμπνευσμένες λιχουδιές που καταφτάνουν στο τραπέζι σας. Διαθέτει ενημερωμένη wine list, με ετικέτες που κατά το 90% προέρχονται από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ το υπόλοιπο 10% είναι διεθνούς προελεύσεως.

Πληροφορίες: Παραλία Κίνι, τηλ. 22810 71196  

Τo Αρχονταρίκι της Μαρίτσας

Στην καρδιά της Ερμούπολης, συγκεκριμένα στο γραφικό νησιωτικό σοκάκι της Εμ. Ροΐδη, θα βρείτε το Αρχονταρίκι της Μαρίτσας. Εδώ, θα απολαύσετε αυθεντικά ελληνικά εδέσματα, που παρασκευάζονται με παραδοσιακά αγνά υλικά. τα οποία φημίζονται για την ποιότητά τους.

Πληροφορίες: Εμ. Ροΐδη 8, Ερμούπολη, τηλ. 22810 86771, fb page: ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΤΗΣ ΜΑΡΙΤΣΑΣ  

Το Ηλιοβασίλεμα

Απολαύστε πιάτα της ελληνικής κουζίνας, φρέσκα ψάρια ή θαλασσινά με φόντο την παραλία του Γαλησσά. Σημειώστε, μάλιστα, ότι στον κατάλογό του πρωταγωνιστούν οι κυκλαδίτικες γεύσεις. Το Ηλιοβασίλεμα είναι ένα από τα πιο παλιά εστιατόρια του νησιού, το οποίο σας υπόσχεται μια αξέχαστη γευστική εμπειρία, την ώρα που ο ήλιος βυθίζεται στο γαλάζιο του Αιγαίου.

Πληροφορίες: Γαλησσάς, τηλ. 22810 43325, fb page: Ηλιοβασιλεμα 

Αμπέλα

Εκεί που τελειώνει η άμμος της ακρογιαλιάς της Αμπέλας, στο νότιο τμήμα του νησιού, ξεκινάνε τα τραπεζάκια της ταβέρνας Αμπέλα. Γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής και της μεσογειακής κουζίνας ετοιμάζονται καθημερινά με μεράκι και ιδιαίτερη φροντίδα, για να έρθουν στο τραπέζι σας σε γενναίες μερίδες και οικονομικές, για την εποχή, τιμές. Σπιτικά φαγητά, παρασκευασμένα από ντόπιες, φρέσκες πρώτες ύλες, κοσμούν τον κατάλογό του και εγγυώνται μία αξέχαστη γαστριμαργική εμπειρία με άκρως αιγιοπελαγίτικο χρώμα. Δοκιμάστε σαλάτα με πλιγούρι, απάκι καπνιστό, μπιφτέκια κοτόπουλου και ολόφρεσκα ψάρια, που μυρίζουν ακόμη ιώδιο, στη σχάρα ή στο τηγάνι. Τα σπιτικά γλυκά γράφουν τον πιο ιδανικό επίλογο κάθε γεύματος εδώ.

Πληροφορίες: Παραλία Αμπέλα, τηλ. 22810 45110, fb page: Ambela

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com