Επικαιρότητα:

Φτιάξε λικέρ με Nutella

19 Σεπ. 2016 - 19:08 | Συνταγές
Φτιάξε λικέρ με Nutella

Είναι πανεύκολο και έχει το μεγάλο «ατού» ότι δεν απαιτεί μεγάλους χρόνους αναμονής για να είναι έτοιμο. Σε μόλις 7 με 10 ημέρες είναι έτοιμο.

χρειαζόμαστε:

300 γρ nutella

300 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος

300 ml γάλα πλήρες

100 ml καθαρό αλκοόλ (95ο )

Περιγραφή

-Πείτε τη λέξη “Nutella” και τα πιτσιρίκια έχουν ήδη βάλει τα δάκτυλά τους μέσα στο δοχείο… Μην είστε όμως καθόλου σίγουρες ότι και οι μεγαλύτεροι θα έχουν πιο... συγκρατημένη συμπεριφορά. Αντίθετα, η συνταγή που ακολουθεί απευθύνεται “αυστηρά σε ενήλικες”.

-Το λικέρ νουτέλας, ή “Nutellino”, είναι ένα λικέρ κρεμώδες και όχι ιδιαίτερα αλκοολούχο που αρέσει ακόμη και σε όσους δεν είναι λάτρεις των λικέρ.

-Είναι πανεύκολο και έχει το μεγάλο «ατού» ότι δεν απαιτεί μεγάλους χρόνους αναμονής για να είναι έτοιμο. Σε μόλις 7 με 10 ημέρες είναι έτοιμο να το σερβίρετε και να το απολαύσετε.

-Θα το διατηρείτε σε ψυγείο (ένα μπουκάλι παραπάνω τί προβλήματα θα δημιουργήσει;) και όταν σας έρχονται ξαφνικά επισκέψεις, ή όταν θα θέλετε να κλείσετε ένα γεύμα “alla grande”, είναι μία θαυμάσια λύση!!! Αφήστε που μπορείτε να... σας το επιτρέπετε, κάθε τόσο, να “τραβάτε” και από ένα σφηνάκι... Ας παραδεχτούμε την αλήθεια, κάθε δικαιολογία είναι αποδεκτή για να ανοίξουμε την πόρτα του ψυγείου για να... δοκιμάσουμε (για εκατοστή φορά) αυτό το λικέρ που φτιάξαμε!