Τι να φορέσετε τις φθινοπωρινές μέρες. 8 σύνολα ιδανικά για την εποχή

03 Οκτ. 2016 - 05:36 | Γυναίκα
Τι να φορέσετε τις φθινοπωρινές μέρες. 8 σύνολα ιδανικά για την εποχή

Διανύουμε τη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στο καλοκαίρι και τον χειμώνα που μας μπερδεύει στιλιστικά! Το πρωί κάνει κρύο, το μεσημέρι ο ήλιος μας καίει και το απόγευμα αρχίζει μια έντονη… δροσιά. Το ερώτημα, λοιπόν, που βασανίζει το μυαλό κάθε γυναίκας μπροστά απ’ τον καθρέφτη της είναι το εξής: Τι να φορέσω σήμερα για να μην κρυώνω και να μην ζεσταίνομαι. Εμπνευστείτε από 8 σύνολα ιδανικά για την εποχή και μην προβληματίζεστε πια.

Ούτε κρύο ούτε ζέστη: Τι να φορέσετε τις φθινοπωρινές μέρες

1. Full στο Blue: Σκούρο τζιν, μονόχρωμο τοπ, ζακέτα και μοδάτες λεπτομέρειες

 

Το navy blue είναι το καινούριο «μαύρο» του φθινοπώρου. Για να ξεφύγετε, λοιπόν, από τις κλασικές γήινες αποχρώσεις, προτιμήστε να κάνετε ένα σύνολο έχοντάς το ως βάση. Συνδυάστε ένα σκούρο μπλε τζιν με ένα αντίστοιχο μονόχρωμο τοπ και μια ζακέτα στην ίδια απόχρωση. Αν είστε τολμηρές, μπορείτε να συνδυάσετε το μπλε με ένα έντονο χρώμα στα αξεσουάρ, όπως το πράσινο (φωτογραφία).

Οι μπαλαρίνες ή τα μποτάκια (ειδικά στο χρώμα του καφέ) θα σας βολέψουν απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ και θα «δέσουν ιδανικά με το βαθύ μπλε.

2. Μαύρο παντελόνι, μαρινιέρα, σακάκι σε έντονο χρώμα και flat πασουμάκια

«Ξεθάψτε» την παλιά σας μαρινιέρα (σε πουκάμισο ή t-shirt) και συνδυάστε την με ένα σακάκι σε έντονο χρώμα- το κόκκινο ταιριάζει τέλεια με τις ρίγες της μπλούζας. Ξεχάστε για λίγο το τζιν σας και φορέστε το με το αγαπημένο σας μαύρο, υφασμάτινο παντελόνι. Αν είστε αρκετά… τολμηρές επιλέξτε «πασουμάκι» με έντονες λεπτομέρειες που φέτος είναι πολύ στη μόδα.

3. Πώς να φορέσετε το καλοκαιρινό σας φόρεμα και το φθινόπωρο

Επειδή ακόμα τα κρύα δεν έχουν «πιάσει» για τα καλά, μπορείτε να φορέσετε το αγαπημένο σας καλοκαιρινό φόρεμα στην πιο φθινοπωρινή του εκδοχή. Για πανωφόρι, επιλέξτε μια ζακέτα μέχρι τη μέση (ή και λίγο πιο κάτω) και φορέστε μια ζώνη σε πιο σκούρα απόχρωση. Τα μοκασίνια μπορεί να θυμίζουν πιο ανδρόγυνο στιλ, όμως μαζί με το φόρεμα αποκτούν πιο θηλυκή διάσταση.

*Το καλσόν επιβάλλεται να είναι στο χρώμα του δέρματος- είναι πολύ νωρίς για μαύρο χρώμα.

4. Για αθλητικό στιλ: αμάνικο μπουφάν με ριγέ μπλούζα και τζιν

Το ριγέ πουκάμισο είναι ένα από τα must κομμάτια που ταιριάζει σε κάθε ηλικία. Επιμένουμε στην αντίθεση άσπρο- μπλε (η ρίγα κόκκινο- μαύρο είναι πιο χειμωνιάτικη) και το αγαπημένο σας τζιν σε αντίστοιχη απόχρωση. Φορέστε το με ένα αμάνικο μπουφάν χωρίς μανίκια και flat μποτάκια.

5. Τζιν πουκάμισο με σουέντ φούστα: εκρηκτικός συνδυασμός!

Ο Οκτώβρης μπήκε και επειδή δεν μπορούμε να φορέσουμε άλλο τις καλοκαιρινές μας φούστες, επιλέξτε τη σουεντ εκδοχή της σε γήινους τόνους (δείτε εδώ μια οικονομική επιλογή) και συνδυάστε τη με ένα τζιν πουκάμισο. Για ροκ στιλ προτιμήστε τα αρβυλάκια, χωρίς όμως να είναι και οι μπαλαρίνες απαγορευτικές.

6. Casual φόρεμα με boho ζακέτα

Το casual chic είναι ένα στιλ που βολεύει για κάθε περίσταση. Ένα midi φόρεμα με σχέδια μαζί με μια boho ζακέτα συνδυάζονται ιδανικά. Εναλλακτικά, κάντε τον αντίθετο συνδυασμό: επιλέξτε ένα boho style φόρεμα με μια πιο απλή ζακέτα. Για τα… πατούμενα, είστε ελεύθερες να πειραματιστείτε, ωστόσο τα flat ankle boots είναι η καλύτερη λύση.

7. Δερμάτινο τζάκετ με ριχτή μπλούζα και εφαρμοστό παντελόνι

Το δερμάτινο τζάκετ «τραβάει» την προσοχή, επομένως για το υπόλοιπο σύνολο δεν χρειάζεται να καταβάλλετε πολλή προσπάθεια. Αν έχετε λίγη παραπάνω περιφέρεια, προτιμήστε να το φορέσετε με μια ριχτή μπλούζα, για να μην τονίζεται το σημείο που το τζάκετ σας «κόβει» και εφαρμοστό παντελόνι ή κολάν. Τα flat ankle boots ταιριάζουν ιδανικά.

Εναλλακτικά, για πιο ρομαντικό στιλ, επιλέξτε μια αντίστοιχη μπλούζα σε γήινες αποχρώσεις και προτιμήστε τις κλασικές μπαλαρίνες.



Ή συνδυάστε το με το αγαπημένο σας μονόχρωμο φόρεμα και ένα φουλάρι.

8.  Φαρδιά ζακέτα με τζιν και μποτάκια και… φύγατε!

Για τις γυναίκες που η άνεση παίζει τον πρώτο ρόλο, απλώς φορέστε το αγαπημένο σας τζιν και ένα μονόχρωμο τοπ, ζεσταθείτε με μια πλεκτή ζακέτα ή κάπα και «μπείτε» στα αρβυλάκια σας. Λιτό κι απέριττο!