Όλα τα λάθη που κάνεις το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα σέρνεσαι

10 Οκτ. 2016 - 08:31 | Γυναίκα
Όλα τα λάθη που κάνεις το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα σέρνεσαι

Κάθε βδομάδα η ίδια απορία. Έρχεται Κυριακή απόγευμα, η πιο καταθλιπτική ώρα του 7ημέρου με εσένα να αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να πέρασε το ΣουΚου και να μην ακούμπησε; Για άλλη μία φορά δεν ξεκουράστηκες, δεν έκανες τις δουλίτσες που είχες κατά νου, δεν είδες, ξερώ 'γω τη γιαγιά σου και σαν μην έφταναν όλα αυτά, Δευτέρα πρωί στη δουλειά εμφανίζεσαι "χρέπι". Τι κάνεις λάθος; Τα παρακάτω. Όλα.

Παρτάρεις χωρίς αύριο

Λυσσάς να βγαίνεις και να ξενυχτάς και Παρασκευή και Σάββατο βράδυ. Δηλαδή 2 ξενύχτια σερί συν τα hangover. Την Κυριακή πας για brunch, μετά καφέ, μετά κάτι άλλο, ε, και μετά μαζεύεσαι. Πας τη Δευτέρα το πρωί για δουλειά και "ζαχαρώνεις" το γραφείο σαν κρεβατάκι.

Κανονίζεις πολλά πράγματα

Θες να δεις τους πάντες. Το Σαββατοκύριακο ξεχνάς ότι έχεις σπίτι, όπου γάμος και χαρά εσύ πρώτη. Βάζεις και κάτι μανικιούρ/πεντικιούρ από νωρίς το Σάββατο, πάει ο ύπνος μέχρι αργά τη μία μέρα που έχεις να ξεκουραστείς. Βάλε ένα φρένο, είναι εξαντλητικό αυτό το πρόγραμμα.

Δεν σταματάς να δουλεύεις

Έστω ότι εργάζεσαι από Δεύτερα μέχρι και Παρασκευή και θεωρητικά το ΣουΚου ρεπάρεις. Γιατί ανοίγεις το mail σου; Γιατί απαντάς στο τηλέφωνο της δουλειάς; Γιατί "ρίχνεις μία ματιά στο project για να μην τρέχεις τη Δευτέρα"; Κι ύστερα γκρινιάζεις που νιώθεις τόσο εξαντλημένη πριν καν έρθει η Τρίτη. Κανένας δεν θα σε πάρει από το χεράκι, μόνη σου πρέπει να οργανώσεις σωστά τον χρόνο σου.

Ξυπνάς Κυριακή απόγευμα

Είναι λογικό κι επόμενο όταν έχεις "λιώσει" στον ύπνο την Κυριακή κι έχεις σηκωθεί από το κρεβάτι στις 15:00 η μέρα να ξεκινάει με σοβαρή χρονοκαθυστέρηση και ακολούθως το βράδυ το μάτι σου να είναι "γαρίδα" μέχρι τα ξημερώματα. Καλύτερα να βάλεις ένα ξυπνητήρι στις 13:00, ό,τι ώρα κι αν έχεις κοιμηθεί την προηγούμενη, ώστε να πας νωρίς στο κρεβατάκι σου την Κυριακή το βράδυ.

Κάνεις τα ίδια και τα ίδια

Καμία αλλαγή, καμία έκπληξη. Η ρουτίνα της εβδομάδας έχει εξαπλωθεί και στο Σαββατοκύριακο. Πώς να μη νιώθεις άδεια λοιπόν όταν επαναλαμβάνεις επίμονα το ίδιο πρόγραμμα;

"Λιώνεις" στις σειρές

Δύο σεζόν μέσα σε δυο μέρες. Πόνεσαν τα μάτια σου, το σώμα σου έβγαλε ρίζες στον καναπέ, το laptop γλίτωσε 3 φορές από υπερθέρμανση το τελευταίο 24ωρο. Μία στο πολύ τόσο δεν είναι κακό  να γίνεσαι αντικοινωνική, να κλείνεσαι στο σπίτι και να υποκύπτεις στην τηλεορασοπληξία σου, αλλά αν γίνεται συχνά, είναι κάπως υπερβολικό και μονοδιάστατο. Συν ότι δεν ξεκουράζονται καθόλου τα μάτια σου όταν περνάς 8 και 10 ώρες μπροστά από μία οθόνη.

Μιζεριάζεις την Κυριακή επειδή έρχεται Δευτέρα

Θεωρείς την Κυριακή μέρα θρήνου και δεν την αξιοποιείς. Κάθεσαι μέσα στο σπίτι, κάνεις δουλειές, υποβάλλεις τον εαυτό σου σε καταναγκαστική μουντρουχίλα και κατίθλα μόνο και μόνο επειδή είναι η μέρα πριν τη Δευτέρα. Υπερβολική σε βρίσκω. Και παραπάνω δραματική απ' ό,τι χρειάζεται.
Πηγή Tromaktiko