Επικαιρότητα:

Τρεις τροφές που ενισχύουν το στρες

17 Οκτ. 2016 - 13:12 | Διατροφή
Τρεις τροφές που ενισχύουν το στρες

 Παρόλο που μπορεί να το αγνοούμε, υπάρχουν τροφές που επηρεάζουν τα συναισθήματα και μπορούν να πυροδοτήσουν το άγχος και το στρες.

 Οι ειδικοί αναφέρουν ότι ακόμη και αν δεν αποτελούν την αιτία του στρες, ωστόσο κάποια τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν τη συχνότητα εκδήλωσης αλλά και τη σοβαρότητά του.

Δείτε τρεις τέτοιες τροφές που ενισχύουν το στρες...

1. Καφές

Η καφεΐνη έχει διεγερτική επίδραση στο νευρικό σύστημα, επειδή απελευθερώνει κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες, η οποία έχει αποδειχθεί ότι επιδεινώνει το άγχος και τα προβλήματα ύπνου, ιδιαίτερα σε άτομα με διαταραχές πανικού.

2. Κέτσαπ

Η κέτσαπ είναι πλούσια σε σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης που προκαλούν σοβαρές αυξομειώσεις των επιπέδων σακχάρου αλλά ενισχύουν και το στρες.

3. Υποκατάστατα γάλακτος

Αρκετά υποκατάστατα γάλακτος περιέχουν υδρογονωμένα έλαια, γνωστά και ως τρανς λιπαρά οξέα, τα οποία υπάρχουν επίσης σε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως τα πατατάκια, τα μπισκότα, τα ντόνατς κλπ. Αυτή η κατηγορία λιπαρών προκαλεί μειωμένη ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο, που έχει συνδεθεί με κατάθλιψη, άγχος και άλλα θέματα ψυχικής υγείας