Επικαιρότητα:

Η 54χρονη που δείχνει πολύ μικρότερη μοιράζεται τα μυστικά της

18 Οκτ. 2016 - 11:14 | Γυναίκα
Η 54χρονη που δείχνει πολύ μικρότερη μοιράζεται τα μυστικά της

Το δέρμα της είναι λαμπερό, τα μαλλιά της πλούσια, οι ρυτίδες ίσα που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους στις άκρες των ματιών της. Δεν είναι καθόλου παράλογο που η εικονιζόμενη Pamela Jay στα 54 της μοιάζει να έχει τα… μισά χρόνια.

Πολλές φορές μάλιστα, όταν βγαίνει με τον γιο της, την μπερδεύουν με την 22χρονη σύντροφό του.

Όπως αποκαλύπτει στη Daily Mail, καθημερινή γιόγκα, υγιεινή διατροφή και το… έλαιο καρύδας είναι το τρίπτυχο της διαχρονικής νεότητάς της.

«Ο κόσμος νομίζει πως λέω ψέματα όταν λέω την ηλικία μου. Μερικές φορές έχει χρειαστεί να δείξω και την ταυτότητά μου! Κάποιες φορές ακόμα κι εγώ κοιτάζομαι στον καθρέφτη και δεν πιστεύω πως είμαι 54!», λέει.

«Κάποιοι λένε πως μοιάζω λίγο πάνω από 20 αλλά εγώ νομίζω πως περνάω για 30άρα. Κι έτσι νιώθω, σε ό,τι αφορά το πόση ενέργεια έχω», προσθέτει, «βγαίνω με το γιο μου και μας ρωτούν αν είμαστε ζευγάρι. Πολλές φορές μου κάνει κι εκείνος πλάκα. ‘Μαμά’, μου λέει, ‘είτε εγώ δείχνω πολύ μεγάλος είτε εσύ μικροδείχνεις πολύ’».

Ξεκινά τη μέρα της στις 6 το πρωί με υγιεινό πρωινό, με οργανικά αυγά, ψωμί χωρίς γλουτένη, καφέ σκέτο με μια κουταλιά έλαιο καρύδας. Η ρουτίνα της πριν τον ύπνο περιλαμβάνει ήπια απολέπιση στο σώμα, ντους και ενυδάτωση με έλαιο καρύδας, διαδικασία που μπορεί αν της πάρει ακόμα και μία ώρα.

Η ίδια πάντως επιμένει πως αυτό το έλαιο καρύδας είναι που την κάνει να δείχνει τόσο νέα. «Το χρησιμοποιώ παντού, στο σώμα μου, στα μαλλιά μου, στο φαγητό, Είναι φανταστικό, είναι οικονομικό και κρατά περίπου έξι εβδομάδες. Είναι πραγματικά ένα προϊόν- θαύμα», λέει, «χρησιμοποιώ και πολλά διαφορετικά προϊόντα, πλέον για το μακιγιάζ μου δεν θέλω πάνω από πέντε λεπτά. Δεν παραλείπω ποτέ την αντιηλιακή κρέμα στο πρόσωπο και στο σώμα, μου αρέσει πολύ η ηλιοθεραπεία αλλά είναι σημαντική η προστασία από τις ακτίνες του ήλιου. Προσπαθώ να χρησιμοποιώ φυσικά προϊόντα χωρίς paraben.

Κλειδί είναι επίσης η υγιεινή δίαιτα. Τρώω καθαρά οργανικά φαγητά, πολλή σαλάτα και καλές πρωτεΐνες. Στη σαλάτα μου βάζω κέιλ, σπανάκι, ρόκα, αγγούρι, ελιές, ντομάτες, κόκκινο πιπέρι και αβοκάντο με κολοκυθόσπορους και ηλιόσπορους, σολομό, αυγά ή κοτόπουλο.

Καλό σνακ είναι τα αμύγδαλα, αποφεύγω την πολλή ζάχαρη ή δημητριακά που προκαλούν φούσκωμα. Χρησιμοποιώ πολλά μπαχαρικά στη μαγειρική μου, τζίντζερ, κύμινο, κάρι. Για βραδινό τρώω κάποιο ψάρι ή κοτόπουλο ή κρέας με άφθονα λαχανικά. Αν έχω όρεξη για γλυκό τρώω λίγη μαύρη σοκολάτα».

Η 54χρονη πίνει επίσης άφθονο νερό και κάνει καθημερινά γιόγκα και διαλογισμό. Μια φορά την εβδομάδα πηγαίνει στο γυμναστήριο για σάουνα και ατμόλουτρα και μετά παγωμένα ντους για να κρατά το δέρμα της τονωμένο.

Μια φορά την εβδομάδα απολαμβάνει και μπάνιο αποτοξίνωσης με κρυστάλλους ροζ αλατιού Ιμαλαΐων ενώ κάθε εβδομάδα βάζει μάσκα στο πρόσωπο και τα μαλλιά της.

«Εν τέλει παίζει ρόλο η υγιεινή διατροφή μου και ο τρόπος ζωής μου, αν έτρωγα όλη μέρα μάλλον δεν θα ήμουν έτσι. Πάντα έδειχνα μικρότερη αλλά προφανώς μεγάλωσα και καλά. Πιστεύω πως το γέλιο είναι πραγματικά καλό, προσπαθώ να βλέπω την θετική πλευρά της ζωής», προσθέτει.

Το «πρόβλημα» που προκύπτει από τη νεανική της εμφάνιση είναι πως δυσκολεύεται στα… ραντεβού αφού την προσεγγίζουν άνδρες δεκαετίες μικρότεροί της.

«Μα πλησιάζουν άνθρωποι γύρω στα 30. Όταν τους λέω την ηλικία μου εκπλήσσονται και το λένε σε όλους τους τους φίλους, νομίζουν πως δεν λέω αλήθεια», εξηγεί.

«Δεν είμαι τέλεια», καταλήγει, «και δεν πιστεύω πως δείχνω τόσο νέα όσο μου λένε, αλλά είμαι πραγματικά περήφανη για την εικόνα μου».

mandadb3 mandadb2 mandadb4 mandadb5