Επικαιρότητα:

Οκτώ κόλπα στο καθάρισμα που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα

22 Οκτ. 2016 - 17:53 | Γυναίκα
Οκτώ κόλπα στο καθάρισμα που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Αν η πλάκα στο σίδερο έχει μαυρίσει, θα χρειαστείτε μόνο (άσπρη) οδοντόκρεμα και ένα στεγνό πανί. Απλώς εφαρμόστε μια ποσότητά της πάνω στο σίδερο και μετά σκουπίστε τη με το πανί. Απαραίτητη προϋπόθεση -φυσικά- η συσκευή να μην είναι σε λειτουργία και να μην την χρησιμοποιήσετε για πολλή ώρα μετά (για λόγους ασφαλείας). 

Η τσιμπίδα για τα φαγητά στα ρολά

Πιάστε τα πανάκια (ιδανικά με μικροΐνες) στην τσιμπίδα με λαστιχάκια, όπως στη φωτογραφία. Στη συνέχεια καθαρίστε ένα-ένα τα στόρια σας, κλείνοντας την τσιμπίδια. Τα πανάκια θα μαζέψουν όλη τη σκόνη!

Καμένα υπολείμματα στα μάτια της κουζίνας

Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στα καμένα υπολείμματα και προσθέστε μερικές σταγόνες ξύδι. Ο αφρός που θα δημιουργηθεί άμεσα θα διαλύσει τα κολλημένα λίπη. Όταν σταματήσει να αφρίζει το μείγμα, σκουπίστε την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας.

Υπολείμματα σαπουνιού στον νιπτήρα και την μπανιέρα

Ρίξτε ένα λεπτό στρώμα μαγειρικής σόδας στην επιφάνεια με υπολείμματα σαπουνιού και στη συνέχεια «περάστε» την με ένα ελαφρώς βρεγμένο σφουγγάρι. Η σόδα θα διαλύσει άμεσα τα λίπη. Για να αποφύγετε αντίστοιχα υπολείμματα στο μέλλον, προτιμήστε υγρό σαπούνι και αφρόλουτρα που δεν έχουν τόσο κηρώδη λίπη και έλαια.

Καθαρίστε το πλυντήριο των πιάτων

Μία στο τόσο φροντίζετε να καθαρίζετε και το πλυντήριο των πιάτων που μαζεύει υπολείμματα φαγητών και μπορεί να μυρίζει δυσάρεστα. Ρίξτε, λοιπόν, ένα λεπτό στρώμα μαγειρικής σόδας στο πάτωμα του πλυντηρίου και βάλτε ένα φλιτζανάκι με ξύδι στο πάνω ράφι. Θέστε το πλυντήριο σε λειτουργία, στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Όταν τελειώσει ο κύκλος πλυσίματος, το πλυντήριό σας θα λάμπει!

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων

Βάλτε σε ένα γυάλινο μπολ ίσα μέρη νερού και χυμού από λεμόνι και βάλτε τον φούρνο μικροκυμάτων σε λειτουργία για 2 ως 5 λεπτά. Το καυτό νερό θα διαλύσει τα λίπη, ενώ το λεμόνι θα αφήσει μια ευχάριστη μυρωδιά μέσα στον φούρνο. Αφού βγάλετε το μπολ από τον φούρνο, καθαρίστε τον με ένα στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας.

Απολυμάνετε πανεύκολα καναπέδες και στρώματα

Γεμίστε μισό πλαστικό μπουκάλι με ψεκαστήρα με βότκα (έτσι κι αλλιώς… έχετε χρόνια να την χρησιμοποιήσετε!). Ψεκάστε τους καναπέδες και τα στρώματα των κρεβατιών σε διάφορα σημεία -χωρίς βέβαια να μουσκέψουν- και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Η βότκα έχει την ιδιότητα να σκοτώνει τα βακτήρια (που προκαλούν και δυσοσμία) και να αποτρέπει την δημιουργία μικροβίων και την συσσώρευση ακάρεων. Προτιμήστε, βέβαια, να κάνετε το παραπάνω κάποια μέρα με ήλιο, ώστε να στεγνώσουν τα στρώματα ακόμα πιο γρήγορα.

Καθαρίστε τα φίλτρα του απορροφητήρα

Αφήστε τα να μουλιάσουν στον νεροχύτη, μέσα σε καυτό νερό και απορρυπαντικό και το πιθανότερο είναι ότι θα μαλακώσουν και θα φύγουν εύκολα, καθώς θα ξεπλένετε τα φίλτρα. Αν όχι, τρίψτε τα με το σφουγγάρι της κουζίνας.

Υπέροχο άρωμα σε όλο το σπίτι

Τελειώνοντας το καθάρισμα «περάστε» όλο το σπίτι με την ηλεκτρική σκούπα. Για να κάνετε, μάλιστα, το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα αφού τελειώσετε, ρίξτε τρεις κουταλιές της σούπας κανέλα σε μορφή σκόνης, στο πάτωμα και «ρουφήξτε» την με τη σκούπα. Στη συνέχεια καθαρίστε το υπόλοιπο σπίτι κανονικά. Η σκούπα, που θα έχει ωστόσο ζεσταθεί, θα αφήνει υπέροχο άρωμα κανέλας σε κάθε σημείο από όπου θα περνάει.

Πηγή: mama365.gr