Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

04 Νοε 2016 - 05:43 | Γυναίκα
Γιατί δεν πρέπει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

Μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας την φωνή της μαμάς να φωνάζει "μην βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά" ή "μην κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά" για να μην κρυώσουμε, ωστόσο υάρχει κι άλλος λόγος που δεν κάνει να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά κι έχει να κάνει με την ομορφιά σου!

Ο βασικότερος λόγος για τον οποίο είναι κακό να κοιμάσαι με λουσμένα μαλλιά είναι γιατί κάνεις κακό στην υφή των μαλλιών σου. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο, πιο ευαίσθητα και γι αυτό χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας και περιποίησης, ιδιαίτερα αμέσως μετά το μπάνιο. Τι δεν πρέπει να κάνεις λοιπόν: 1) Να ξεμπερδεύεις τα μαλλιά σου ενώ είναι ακόμη βρεγμένα 2) Να πέφτεις για ύπνο καθώς η τριβή με τη μαξιλαροθήκη είναι αναπόφευκτη και μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα ζημιά και 3) Να τα πιάνεις με λαστιχάκι.


Παράλληλα, αρκετοί υποστηρίζουν, πως το να πέφτεις στο κρεβάτι με βρεγμένα μαλλιά, τα κάνει να δείχνουν πιο λιπαρά, άτονα και flat το επόμενο πρωί, σαν να έχουν χάσει το φυσικό όγκο τους. Μάλιστα, η τριβή με τη μαξιλαροθήκη- ιδιαίτερα αν είναι υφασμάτινη- προκαλεί φριζάρισμα στις τρίχες!