Επικαιρότητα:

Μπανάνες με στίγματα: Τις πετάμε ή τις κρατάμε;

04 Νοε 2016 - 11:15 | Διατροφή
Μπανάνες με στίγματα: Τις πετάμε ή τις κρατάμε;

Οι μπανάνες έχουν κάπως χαθεί ανάμεσα σε όλες τις τάσεις με τα καινούργια εξωτικά φρούτα που διαφημίζεται ότι κάνουν θαύματα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οι μπανάνες είναι ίσως το πιο υποτιμημένο φρούτο της φύσης.

Παρέχουν στο σώμα μας τόνους θρεπτικών ουσιών τις οποίες χρειαζόμαστε για να αναπτυχθούμε. Είναι γεμάτες θρεπτικές ουσίες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μόνο φυσικά σάκχαρα.

Στην Δύση, και κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν συνηθίσει να τρώνε μόνο φρούτα τα οποία δείχνουν τέλεια, δηλαδή που έχουν έντονο χρώμα και φαίνονται ελκυστικά. Οπότε, όταν οι μπανάνες αρχίζουν να γίνονται καφέ, οι άνθρωποι αποθαρρύνονται από την εμφάνισή τους και τις πετάνε αμέσως.

Είναι λογικό, ε; Όταν τα περισσότερα φρούτα γίνονται καφέ σημαίνει ότι σαπίζουν.

Ωστόσο, οι μπανάνες διαφέρουν και όσες περισσότερες καφέ κηλίδες έχουν τόσο πιο ώριμες είναι, δηλαδή περιέχουν περισσότερο TNF.

Εάν δεν γνωρίζετε τι είναι το TNF, είναι ο Παράγοντας Νέκρωσης Όγκων, και είναι μία ουσία που καταπολεμά τον καρκίνο και βοηθάει στην καταστολή των ανώμαλων κυττάρων στο σώμα μας.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι το TNF που βρίσκεται στις ώριμες μπανάνες μπορεί να παρέμβει στα καρκινοκύτταρα και στην ανάπτυξη τους και να τα καταστείλει, σταματώντας έτσι την εξάπλωσή τους που προκαλεί θάνατο των κυττάρων ή απόπτωση.

Οπότε, την επόμενη φορά που θα δείτε μία μπανάνα με καφέ κηλίδες, μην την πετάξετε. Φάτε την και προσφέρετε στον εαυτό σας μία απίστευτη, υγιεινή τόνωση.

Εάν δεν σας αρέσει να τρώτε τα σημεία της μπανάνας που μοιάζουν πολτοποιημένα, τότε βάλτε όλη την μπανάνα σε ένα μίξερ και φτιάξτε ένα απολαυστικό smoothie, πιστέψτε με, οι γευστικοί σας κάλυκες θα σας ευγνωμονούν.

Εδώ θα βρείτε κάποια πράγματα που μπορεί να βοηθήσουν οι μπανάνες:
– Καούρα
– Πίεση
– Ενέργεια
– Αναιμία
– Έλκη
– Κατάθλιψη
– Δυσκοιλιότητα
– Νεύρα ή Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο
– Έλεγχος Θερμοκρασίας