Μπισκότα φυστικοβούτυρου γεμιστά με πραλίνα σοκολάτας

10 Νοε 2016 - 05:24 | Συνταγές
Μπισκότα φυστικοβούτυρου γεμιστά με πραλίνα σοκολάτας

 Συστατικά

180 γρ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και έξτρα 4 κ.σ.

110 γρ. νιφάδες βρώμης

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. αλάτι

80 γρ. μαύρη ζάχαρη

65 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

150 γρ. φυστικοβούτυρο

πραλίνα σοκολάτα για τη γέμιση

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε 4 κ.σ. βούτυρο σε ένα μεσαίο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τη βρώμη και μαγειρεύουμε , ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα για 5-10 λεπτά. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσει.

Στο μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά.

Σε ένα μεσαίο μπολ , χτυπάμε μαζί το αλεύρι τη σόδα, και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Στο μπολ ενός μίξερ με το φτερό ( paddle) ανακατεύουμε για να γίνουν κρέμα , το υπόλοιπο βούτυρο , τη καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.

Ρίχνουμε μέσα το μειγμα με τη βρώμη και το μείγμα με το αλεύρι. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν.

Βγάζουμε τη ζύμη σε ένα κομμάτι λαδόκολλας. Τη σκεπάζουμε με μία δεύτερη λαδόκολλα και αρχίζουμε να την ανοίγουμε με τον πλάστη μέχρι να γίνει 6 xil.Προσεχτικά μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ταψί και το βάοζυμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Αφαιτούμε την απο πάνω λαδόκολλα και κόβουμε με ένα κουπάτ σε στρογγυλά μπισκότα διαμέτρου 5 εκ. Τοποθετούμε τα μπισκότα αφήνοντας 2,5 εκ. κενό μεταξύ τους στα έτοιμα ταψιά με λαδόκολλα .

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα αλλάζοντας τα ταψιά θέση όση ώρα ψήνονται. Ψήνουμε γαι περίπου 10 λεπτά.

Όταν τα μπισκότα έχουν κρυώσει εντελώς , με μία σακούλα ζαχαροπλαστικής τα γεμίζουμε με πραλίνα σοκολάτας και τα κάνουμε sandwiches.