Σαρδέλα, κατσίκι και μαύρη σοκολάτα στα trend της διατροφής για το 2017

16 Νοε 2016 - 12:35 | Διατροφή
Σαρδέλα, κατσίκι και μαύρη σοκολάτα στα trend της διατροφής για το 2017

 Οι άνθρωποι, μέσα στο 2016 «πρασίνισαν» τη διατροφή τους. Όλο και περισσότεροι μειώνουν τα απορρίμματα που προέρχονται από το φαγητό τους και αποφεύγουν τα ανθυγιεινά φαγητά. Επιθυμούν να αγοράζουν τοπικά παραγόμενα αγροδιατροφικά προϊόντα, εποχιακά και βιολογικά.

Ταυτόχρονα τα λαχανικά γίνονται το απόλυτο trend σε μια τάση που ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη και έχει συνέχεια. Το καπνιστό καρότο και το μανιτάρι πατέ είναι πλέον κύρια πιάτα, ενώ τα λαχανικά εκτοπίζουν τα συμβατικά τρόφιμα όπως τα λαζάνια, τα μακαρόνια και το τυρί.

Οι αναζητήσεις τροφίμων που περιλαμβάνουν τη λέξη «λαχανικά» στο Pinterest εκτινάχθηκαν 336% κατά το τελευταίο έτος.

Το μεγάλο ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται τη νέα χρονιά.
Οι καταναλωτές το επόμενο έτος μπορεί να τρώνε σοκολάτα στο πρωινό, σαρδέλες με το μεσημεριανό γεύμα και κατσίκι για το δείπνο, σύμφωνα με τη νέα λίστα τάσεων από τον όμιλο Sterling-Rice Group.

Οι καταναλωτές θέλουν να ανακαλύψουν εκ νέου τις παραδοσιακές μεθόδους μαγειρέματος και να εξερευνήσουν την παγκόσμια κουζίνα και τα εστιατόρια ανέφερε η Liz Moskow στο foodbusinessnews.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις που έχουν γίνει η μαύρη σοκολάτα θα μπει στο πρωινό και στο περιβόητο πλέον brunch σε εστιατόρια, καφέ-μπαρ και ξενοδοχεία.
Κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει το 2017 με τις σαρδέλες στο μεσημεριανό, καθώς οι τάσεις από την Αμερική δείχνουν μια κινητικότητα προς τα ψάρια που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες.
 
Το επόμενο «hot trend» που αναμένεται το νέο έτος και πάλι από τις ΗΠΑ είναι το κρέας της κατσίκας. Έχει λιγότερο λίπος από τα υπόλοιπα κρέατα και βεβαίως πολλούς τρόπους να μαγειρευτεί. Μάλιστα μέσα στο ίδιο concept ο μεδούλι κερδίζει διαρκώς πόντους σερβιρισμένο τολμηρά με το κόκαλό του.
 
Διαβάστε ακόμη: Τι ακριβώς ζητούν οι Millenials από το μενού σας