Επικαιρότητα:

Φτιάξτε τέλεια Τάρτα Χριστουγέννων!

Φτιάξτε τέλεια Τάρτα Χριστουγέννων!

Υπέροχη ζύμη, μαγική γέμιση. Εύκολη τάρτα για να καταπλήξετε τα πλήθη στα γιορτινά σας τραπέζια.

 
 

Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κοφτό κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση

1 κ.σ βούτυρο
1 μικρό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη
300 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Λίγο Θυμάρι
250 γραμ. τριμμένη γραβιέρα
250 γραμ. ανθότυρο
4 μεγάλα αυγά
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λιγο πιπέρι καγιέν
10 ντοματίνια μακρόστενα
1 μικρή πράσινη πιπεριά

Εκτέλεση
*Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά

Για τη ζύμη

Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπόλ και τα ζυμώνουμε λίγο, για να μαζευτούν σε μπάλα. Η ζύμη δε θέλει πολύ ώρα ζύμωμα. Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ. Με αυτή τη δόση φτιάχνουμε 2 τάρτες των 22 εκατοστών, για 8 άτομα η κάθε μία. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′.

Ανοίγουμε με τον πλάστη τα φύλλα της τάρτας στην επιθυμητή διάσταση και τα στρώνουμε σε 2 βουτυρωμένες ταρτιέρες με 22 εκατοστά διάμετρο. Φροντίζουμε να καλυφθούν και τα πλαϊνά τοιχώματα του σκεύους.

Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της. Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Καλό είναι η ζύμη να ειναι παγωμένη όταν μπει στον φούρνο, για πιο τραγανό μπισκοτένιο αποτέλεσμα

Για τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το βάζουμε σε αντικολητικό τηγάνι και το σοτάρουμε να ροδίσει για 3-4′. Προσθέτουμε το βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σπασμένο σκόρδο. Σοτάρουμε για 3′ και προσθέτουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Αλατοπιπερώνουμε. Αν θέλουμε την καυτερή πιπερίτσα την προσθέτουμε σε αυτή τη φάση. Αφήνουμε τα μανιτάρια για λίγα λεπτά, ώστε να πιουν τα υγρά τους. Αποσύρουμε και αφήνουμε για λίγο, ώστε να κρυώσει η γέμιση.

Βάζουμε τα τυριά στην κρύα τάρτα. Προσθέτουμε τη γέμιση μανιτάρια-μπέικον. Σε ενα μπόλ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε σιγά σιγά την τάρτα, για να καλυφθούν τα υλικά.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ºC, για περίπου 35′-40′, ώστε να ροδίσει η τάρτα. Αφήνουμε να σταθεί για 10′ και να σταθεροποιηθεί.

Πηγή: argiro.gr